• Η ιστορία του "Satisfaction"

  2:37 μμ, Παρασκευή 10 Αυγ 2012 2:37 μμ, Παρασκευή 10 Αυγ 2012

  " I can't get no satisfaction, I can't get no satisfaction, 'Cause I try and I try and I try and I try

  I can't get no, I can't get no...".

  Ποιος δεν έχει τραγουδήσει τους στίχους αυτού του τραγουδιού; Ποιος δεν έχει ξεσηκωθεί στο άκουσμά του; Είναι το τραγούδι που σημάδεψε τη ροκ μουσική και φέρει την υπογραφή του Keith Richards και στη συνέχεια του Mick Jagger.

  To όνομα του Keith Richards μπαίνει δικαιωματικά πρώτο, γιατί αυτός το ξεκίνησε στον...ύπνο του! Είναι αυτό που λέμε, " κοιμήσου εσύ και η τύχη σου δουλεύει".

  Τον Μάιο του 1965 οι Rolling Stones βρίσκονταν στη Φλόριντα και συγκεκριμένα στο μοτέλ Κλίαργουότερ, για την περιοδεία τους.

  Την ώρα, όμως, που κοιμόταν ο Richards οι νότες ήρθαν στον ύπνο του και το "ριφ" που ακούγεται στην εισαγωγή του τραγουδιού, θα περνούσε στην ιστορία. Απλά, δεν το ήξερε ακόμα!

  Η ιστορία λέει, ότι σχεδόν κοιμισμένος σηκώθηκε, άρπαξε την κιθάρα του και το κασετόφωνο, έπαιξε τις νότες το ηχογράφησε και ξανακοιμήθηκε. Την επόμενη μέρα, η κασέτα είχε τελειώσει. Τη γύρισε πίσω, άκουσε τις νότες και ύστερα το ροχαλητό του.

  Υπάρχει και άλλη μια εκδοχή, που υποστηρίζει ότι αυτό έγινε στο σπίτι του στο Λονδίνο. Στη συνέχεια, ο Jagger κόλλησε τα λόγια και ανέλαβε να συνεχίσει την έμπνευση του Richards.

  To τραγούδι γράφτηκε μέσα σε δέκα λεπτά στην πισίνα του ξενοδοχείου.

  Θυμηθείτε το...

  Πηγή: Τα νέα

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα