Ο Χρήστος Πολίτης αποκαλύπτει γιατί αποσύρθηκε από την τηλεόραση – Πόσα χρήματα έπαιρνε ως Γιάγκος Δράκος στη “Λάμψη”

“Όπως οι ποδοσφαιριστές κρεμάνε τα παπούτσια, έτσι και οι ηθοποιοί πρέπει να φεύγουν. Αποσύρεται κάποιος από τον χώρο, αν δεν κάνει για τον χώρο ή δεν του κάνει ο χώρος. Για μένα οι συνθήκες του επαγγέλματος ήταν τέτοιες που δεν μου άρεσε πια. Οι προτάσεις που μου έγιναν έκτοτε ήταν αστείες. Δεν με ενδιέφερε να μπω σε μια θεατρική καθημερινότητα, να είμαι συνέχεια στη σκηνή, να με βλέπει ο κόσμος, να παίρνω χρήματα. Όχι, αυτό δεν με ενδιέφερε καθόλου. Και μιλάω για το θέατρο αποκλειστικά. Η τηλεόραση είναι άλλο πράγμα. Είναι ένας χώρος που κάποιος βγάζει λεφτά. Και γι’ αυτό, άλλωστε, έκανα τηλεόραση. Το θέατρο είναι μια κατάθεση ψυχής” δήλωσε στην Espresso ο Χρήστος Πολίτης για την απόφαση να απομακρυνθεί από τα φώτα, μετά το τέλος της Λάμψης το 2005.

“Όταν με έκλεισαν για να παίξω στη Λάμψη, μου έδωσαν λίγα χρήματα, σε αντίθεση με άλλους ηθοποιούς που έπαιξαν στο σίριαλ. Κάτι που εγώ δεν γνώριζα. Όταν το ανακάλυψα ήταν αργά. Όταν είχα φτάσει τον προτελευταίο χρόνο να παίρνω ένα ποσό της τάξεως περίπου των 11,000 ευρώ τον μήνα, ισότιμοί μου ή και κατώτεροι έπαιρναν 30.000 τον μήνα. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα όμως. Έπρεπε να γίνουν. Αν θα έκανα ξανά τα ίδια; Δεν ξέρω, οι συνθήκες αποφασίσουν” τονίζει.

“Στον δρόμο με αντιμετωπίζουν ως Γιάγκο Δράκο. Και είναι σημαντικό γιατί ακόμα και νέα παιδιά με θυμούνται από τον ρόλο. Με στιγμάτισε ο Γιάγκος Δράκος αλλά είναι φυσικό όταν παίζεις τόσα χρόνια τον ίδιο ρόλο. Άλλοι ηθοποιοί στιγματίζονται με μιρκότερους ρόλους. Τι να κάνουμε… Εγώ τον ρόλο αυτόν τον αντιμετώπισα σαν επαγγελματίας” πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν θα επέστρεφε στην τηλεόραση η απάντηση του είναι κατηγορηματική “Απαπα. Με καμία δύναμη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ