Σαν δυο σταγόνες νερό – Δείτε την εντυπωσιακή ομοιότητα των πρωταγωνιστών του “La casa de papel” με Έλληνες ηθοποιούς

Η ισπανική σειρά “La Casa de Papel” είναι μια από τις πιο πετυχημένες και δημοφιλείς σειρές παγκοσμίως. Το all4fun.gr εντόπισε ομοιότητες μεταξύ των Ισπανών πρωταγωνιστών με Έλληνες ηθοποιούς και μας τις παρουσιάζει.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες για να υπάρχει και ένας μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας στο ποιος είναι ποιος, ενώ όλη αυτή η αναζήτηση αποδεικνύει ότι οι Ισπανοί μοιάζουν πάρα πολύ με τους Έλληνες (όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και σε ύφος και σε ταμπεραμέντο). Οι ομοιότητες των Ελλήνων είναι πολύ μεγαλύτερες με τους Ισπανούς παρά π.χ. με τους Ιταλούς, όπως συχνά λέγεται.

Δείτε τις φωτογραφίες:

1. Η Βαλέρια Δημητριάδου είναι η Tokyo (Ursula Corbero) σε ελληνική έκδοση. Μια ομοιότητα που προέκυψε με την πρώτη ματιά.

2. Ο Γιώργος Μακρής είναι ακριβώς ίδιος με τον Rio (Miquel Herran). Σ’ αυτές τις 24 φωτογραφίες (12 έκαστος), ακόμη και ο ίδιος ο Γιώργος μπορεί να μπερδεύεται για το ποιος είναι. Ενδεχομένως η πιο αντιπροσωπευτική ομοιότητα της σειράς… 3. Ο Pedro Alonso (Berlin) είναι εκείνος που με δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλον. Ο Γιώργος Συμεωνίδης, ωστόσο, εκτός από καλός ηθοποιός έχει παρόμοιο βλέμμα και ίδιο στιλ στην στόχευση (όσες φορές τον έχω δει να το κάνει στον κινηματογράφο). 4. Η Πολυξένη Ακλείδη ήταν εξ’ αρχής η επιλογή μου για τη Nairobi (Alba Flores). Εναλλακτικές περιπτώσεις θα μπορούσαν ν’ αποτελούν η Μαρία Διακοπαναγιώτου και η Νάντια Πυθαρά.

5. Όταν είδα το trailer ο Moscow (Paco Tous) μου θύμισε κάτι από Στάθη Σταμουλακάτο και Κώστα Σαββιδάκη. Ωστόσο, βλέποντας μετά τις φωτογραφίες η πραγματική του ομοιότητα είναι με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Αναστασάκη. Στις 15 φωτό ο Ισπανός ηθοποιός εμφανίζεται στις 8 και ο κύριος Αναστασάκης σε 7. 6. Στην περίπτωση του Denver (Jaime Lorente) ισχύει το ότι η “άποψή σου δεν είναι πάντα και η σωστότερη”. Αρχικά είχα στο μυαλό μου τον Άνθιμο Ανανιάδη, όμως τέσσερα άτομα (!) μου έστειλαν μήνυμα ότι στη Θεσσαλονίκη όλοι όσοι συναντούν τον Ορέστη Χαλκιά (ηθοποιός, που δουλεύει στη Θεσσαλονίκη και δυστυχώς δεν τον γνώριζα) τον συγκρίνουν με τον Denver. Και ευτυχώς που τους άκουσα, γιατί η συγκεκριμένη ομοιότητα είναι ακλόνητη. 7. Και μόνο λόγω μαλλιού με το που είδα την Estocolmo (Esther Acebo) αμέσως σκέφτηκα την Έλλη Τρίγγου. Πέρα από το μαλλί υπάρχει και μια σχετική ομοιότητα με την πρωταγωνίστρια του Suntan και πρόσωπο της χρονιάς για το All4fun το 2016. Η Έλλη φέτος θα συνεχίσει στο “Στέλλα Κοιμήσου” στο Τζένη Καρέζη και θα πρωταγωνιστήσει στον “Ερωτευμένο Σαίξπηρ” στον Ελληνικό Κόσμο. Από τις 13 συνολικά φωτό οι επτά είναι της Τρίγγου. 8. O Γιάννης Ρουμπούλιας τον οποίο είχαμε δει και ως “Μπαρμπαρόσα” στους Άσφαιρους έχει το στιλ του “ψαρωτικού, όπως ο Helsinki (Darko Peric)

9. Ο Enrique Arce δε ξέρω τι κάνει στην καθημερινότητα του, όταν δεν υποδύεται τον Arturo Roman, όμως βλέποντας πολλές φωτογραφίες μου θύμισε πάρα πολύ αρκετούς τύπους, που συχνάζουν στα ελληνικά γήπεδα. Θα μπορούσε να είναι κάτι από Βαγγέλης Βλάχος ή Θωμάς Μαύρος, θα μπορούσε να είναι ο Γιώργος Θεοφάνους, oποιοσδήποτε Ελληνας τραγουδιστής, ή και πολλά ακόμα. Φαίνεται, πάντως, να διασκεδάζει τη ζωή του και τον συγκρίνουμε με τον επίσης μποέμ Δάνη Κατρανίδη.

10. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με το πού σήκωσε στο trailer το χέρι του o Professor (Alvaro Morte) αμέσως συνειρμικά σκέφτηκα τον Δημήτρη Γιαμλόγλου. Αν και δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει κάνει αρκετά γκεστ στις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου και ξέρει πολύ καλά το πώς να συμπεριφέρεται μπροστά στην κάμερα. 11. Η μεγαλύτερη επιτυχία σε μια ομοιότητα είναι όταν ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αναρωτιέται το πώς γίνεται να είναι μην εκείνο σε μια από τις συγκρινόμενες φωτογραφίες. Οπως συνέβη με την ηθοποιό Βασιλική Τσεκούρα, που είναι η επιλογή μου για την Raquel Murillo (Itziar Ituno). Εναλλακτικές περιπτώσεις οι συγγραφείς Αλεξάνδρα Κατσαρού και Πέννυ Φυλακτάκη. Από τις 13 συνολικά φωτογραφίες, οι 8 είναι της Ituno και οι 5 της Ελληνίδας ηθοποιού (Βασιλική πήγαινε κάνε καμιά νέα φωτογράφηση…)

12. Από τις πιο τρανταχτές ομοιότητες ο Fernando Soto (Angel) είναι ο Βασίλης Χαλακατεβάκης της Ιβηρικής Χερσονήσου.

13. Ο Χρήστος Σαπουντζής ως Coronel Prieto (Juan Fernandez). Εναλλακτική περίπτωση ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Χατζόπουλος.

14. Αρχικά η Ariadna (Clara Alvarado) με μπέρδεψε κάπως, αφού μοιάζει με αρκετές Ελληνίδες ηθοποιούς. Τελικά σε σχέση με την Αφροδίτη Αντωνάκη και την Άννα-Αθηνά Κολιοφώτη επέλεξα – κυρίως λόγω ματιών – τη Λένα Παπαληγούρα.

15. Η Mercedes (Anna Gras) θα μπορούσε να είναι μελλοντικά η Ισπανίδα Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Ηλικιακά, ωστόσο, επέλεξα την πολύ ταλαντούχα Ξένια Αλεξίου, που θα ήταν ακόμα πιο κοντά στην Gras, αν η Ισπανίδα δεν είχε μάγουλα πιο φουσκωμένα…

16. Μεγαλώνοντας με την υπέροχη, μοναδική φωνή της Σοφίας Μυρμηγκίδου ένιωσα περήφανος, όταν μετά από χρόνια είχα την ευκαιρία να τη γνωρίσω προσωπικά. Είναι η επιλογή μου για την Marivi (Kiti Manver), αφού υπάρχουν αρκετές ομοιότητες στις αντίστοιχες ηλικίες. Εναλλακτική περίπτωση – αλλά δεν είναι ηθοποιός – θα ήταν η τηλεοπτική παραγωγός Φρόσω Ράλλη. 17. Ο Mario de la Rosa υποδύεται στη σειρά τον Suarez και η αντίστοιχη ομοιότητα είναι ο Χρήστος Τριπόδης, ο οποίος εργάζεται αρκετά χρόνια ως ηθοποιός και τον έχουμε δει σε πολλές σειρές. Από τις επτά φωτογραφίες οι τέσσερις είναι του Ισπανού. 18. Άφησα για το τέλος την Alison Parker, διότι η Maria Pedraza που την υποδύεται έχει νομίζω τις περισσότερες ομοιότητες με διαφορετικές Ελληνίδες ηθοποιούς από κάθε άλλην στη σειρά. Στο trailer μου θύμισε τη Μαρία Πετεβή και τη Μαρτίνα Δημοπούλου, ενώ στις φωτογραφίες κάτι από Ευθαλία Παπακώστα και Στέλλα Ψαρουδάκη.

Ωστόσο η πιο μεγάλη ομοιότητα είναι με την Αλεξάνδρα Πούλου, που ήταν και η τελική μου επιλογή. Και επειδή το βλέμμα τους είναι σχεδόν ίδιο, όπως και τα ανοιχτόχρωμα μάτια τους, το συγκεκριμένο κολάζ είναι και το μοναδικό έγχρωμο από τα 18 συνολικά (από τις 13 επιλεγμένες οι φωτό, οι επτά είναι της Αλεξάνδρας, η οποία και γιορτάζει σήμερα και της ευχόμαστε χρόνια πολλά και σύντομα στο Χόλιγουντ…)

Πηγή: all4fun.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ