Σάλος με τη δήλωση του Κάνιε Γουέστ για τους σκλάβους – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι πρόσφατες εκδηλώσεις θαυμασμού του Κάνιε Γουέστ προς τον Αμερικανό Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε “αδελφό” του, ο διάσημος ράπερ επανήλθε στο προσκήνιο με προκλητικά του σχόλια.

Ο ράπερ σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν υπαινίχθηκε ότι η ιστορική υποδούλωση και σκλαβιά των Αφροαμερικανών συμπολιτών και προγόνων του για 400 και πλέον χρόνια μπορεί να ήταν «δική τους επιλογή».

«Όταν ακούς για σκλαβιά για 400 χρόνια… για 400 χρόνια; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή», είπε ο Γουέστ σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα TMZ.

“Ήσουν εκεί για 4 αιώνες και αυτό τους αφορούσε όλους. Ήταν σαν να βρίσκεσαι νοητά στη φυλακή. Μου αρέσει η λέξη «φυλακή» επειδή ο όρος «δουλεία» συνδέεται πολύ άμεσα με τους Αφροαμερικανούς. Η δουλεία είναι όπως το Ολοκαύτωμα για τους Εβραίους. Η φυλακή είναι κάτι που τους ενώνει όλους στην ανθρώπινη φυλή”, ανέφερε ο διάσημος ράπερ.

Ο βραβευμένος με Γκράμι τραγουδιστής, σε άλλη του συνέντευξη, εξήρε και πάλι τον Τραμπ επειδή κατάφερε “το αδύνατο” με το να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ και απέδωσε τον νευρικό κλονισμό που υπέστη το 2016 στον εθισμό του στα οπιοειδή.

Ο 40χρονος καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι πριν από μερικά χρόνια είχε υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση γιατί δεν ήθελε να τον αποκαλούν χοντρό.

Ο Γουέστ επανήλθε πριν από δύο εβδομάδες στο Twitter, έπειτα από έναν χρόνο “απουσίας” του, με έως και 20 αναρτήσεις την ώρα για θέματα που σχετίζονταν από την πολιτική και την φιλοσοφία μέχρι την μόδα.

Η δήλωσή του για την σκλαβιά των Αφροαμερικανών ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυρίας στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγκάζοντάς τον να προβεί σε νέα ανάρτηση: “Χρησιμοποίησα το παράδειγμα της 400ετούς δουλείας για να δείξω ότι δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε νοητά φυλακισμένοι για άλλα 400 χρόνια. Φυσικά και ξέρω ότι οι δούλοι δεν φόρεσαν αλυσίδες και μπήκαν στις βάρκες με ελεύθερη βούληση. Αυτό που εννοώ είναι το ότι μείναμε σε αυτή τη θέση παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί μας ευνοούσαν σημαίνει πως ήμασταν υπόδουλοι νοητικά. Μας έκοψαν τις γλώσσες και έτσι δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Ε λοιπόν εγώ δεν θα αφήσω να μου κόψουν τη γλώσσα”.

Στη συνέντευξη του στο ΤΜΖ ο Γουέστ αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην εισαγωγή του τον Νοέμβριο του 2016 σε ψυχιατρική κλινική του Λος Άντζελες. “Ήμουν ντοπαρισμένος. Δύο ημέρες προτού εισαχθώ στο νοσοκομείο, είχα πάρει οπιοειδή. Ήμουν εθισμένος στα οπιοειδή”.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/TMZ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ