Η οργισμένη αντίδραση της Τζένιφερ Λόρενς στα σεξιστικά σχόλια για το φόρεμα της – ΦΩΤΟ

Η Aμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς δήλωσε ότι επέλεξε να κρυώνει με το αποκαλυπτικό φόρεμά της στην εκδήλωση για την προώθηση της νέας της ταινίας Red Sparrow, επικρίνοντας τα σεξιστικά, όπως τα αποκάλεσε, σχόλια που έγιναν για την περιβολή της.

Η ηθοποιός υπεραμύνθηκε του δικαιώματός της να επιλέγει ένα βραδινό φόρεμα Versace, ραμμένο με λίγο ύφασμα και πολλή τέχνη, για την εκδήλωση αυτή, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο παγερό Λονδίνο.

Ενώ η Λόρενς εμφανίστηκε με το φόρεμα –με τις τιράντες, το βαθύ ντεκολτέ και το μεγάλο σκίσιμο που αποκαλύπτει το αριστερό της πόδι– αγέρωχη μέσα στο κρύο, οι άνδρες συμπρωταγωνιστές της και ο σκηνοθέτης Φράνσις Λόρενς ήταν ντυμένοι χοντρά, άλλος με σακάκι, άλλος με πουλόβερ, όλοι τους πάντως και με πανωφόρια, κάτι που έκανε έντονη την αντίθεση.

Το μήνυμα της συγγραφέα Έλεν Λιούις στο Twitter αναδημοσιεύτηκε χιλιάδες φορές στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: “Η εικόνα αυτή είναι τόσο πολύ καταθλιπτική και αποκαλυπτική. Κυρίως όμως γιατί ήμουν έξω σήμερα και έχει φοβερό κρύο”, έγραψε.

Ο Ρόμπερτ Γουέμπ, πρωταγωνιστής της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς “Peep Show”, έγραψε στο Twitter: “Σε όλους αυτούς που λένε ότι η Τζ.Λ. ‘επέλεξε’ να φορέσει αυτό το φόρεμα: ωραία, αλλά αυτό το φόρεμα έχει κάποια συνάφεια. Εκείνη θα μπορούσε να πάρει διαφορετική απόφαση αλλά εμείς μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: ότι δεν είναι μια απόφαση στην οποία οι άνδρες πρέπει να δώσουμε την παραμικρή σημασία”.

Ένας χρήστης έγραψε: “Πρέπει να έχει 3 βαθμούς στο Λονδίνο, κρύο αρκετό για να αναγκαστούν οι άνδρες ηθοποιοί να ντυθούν με πανωφόρια και κασκόλ στην εκδήλωση αυτή και η καημένη η Τζένιφερ Λόρενς να φορέσει ένα κομματάκι ύφασμα, που κάποιος θα έλεγε φόρεμα”.

“Αυτό είναι σεξιστικό, γελοίο, δεν είναι φεμινιστικό. Η υπερβολική αντίδραση για οτιδήποτε λέει ή φορά κάποιος, η πρόκληση αντιπαράθεσης για πράγματα ανόητα και άκακα, όπως τί επέλεξα να φορέσω ή να μην φορέσω, δεν είναι κάτι που βοηθά να προχωρήσουμε μπροστά. Προκαλεί απόσπαση της προσοχής από πραγματικά ζητήματα. Συνέλθετε! Οτιδήποτε βλέπετε ότι φορώ είναι επιλογή μου. Και αν θέλω να κρυώνω, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ!”, έγραψε η 27χρονη βραβευμένη ηθοποιός.

Πριν από τη δήλωσή της εκατοντάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν συμπάθεια για την ηθοποιό και χαρακτήρισαν τους άνδρες “αγενείς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ