Ζητούν να αποκλειστεί από τα Όσκαρ ο Κέισι Άφλεκ – Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων στην αμερικανική βιομηχανία κινηματογράφου, η οποία καταρρέει σταδιακά μπροστά στα σεξουαλικά σκάνδαλα και όπως όλα δείχνουν οι περισσότεροι αστέρες του Χόλιγουντ εμπλέκονται σε κάποια αυτά.

Πρόσφατα η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απέκλεισε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν από τα Όσκαρ, αλλά πλέον μιλάνε για έναν ακόμα που κατηγορείται ότι εμπλέκεται με σεξουαλικά σκάνδαλα ότι θα πρέπει να αποκλειστεί από την τελετή απονομής των βραβείων το 2018.

Και φαίνεται ότι η Ακαδημία δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια. Για τον λόγο αυτό ο σκηνοθέτης Κάμερον Μπόσερτ κάλεσε την Ακαδημία να απαγορεύσει την είσοδο στα βραβεία στον ηθοποιό Κέισι Άφλεκ, ο οποίος κέρδισε το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου το 2017 για την ταινία «Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα», παρά τις καταγγελίες που υπήρχαν για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του.

Στην επιστολή που στέλνει στους διοργανωτές των Όσκαρ ο σκηνοθέτης γράφει ότι «υπό το φως των αποκαλύψεων ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά και προσβάλλει τις γυναίκες εδώ και δεκαετίες, η Ακαδημία ψήφισε πρόσφατα να αποκλείσουν τον Γουάινστιν από τα βραβεία, αλλά ξέρετε ότι ένας άλλος κατηγορούμενος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις πρόκειται να συμμετάσχει στην τελετή του 2018».

«Πέρυσι, παρά τις πολλές καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εναντίον του, ο Κέισι Άφλεκ κέρδισε το βραβείου τού καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο στην ταινία “Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα”, αν και είχε κατηγορηθεί από δύο γυναίκες που συνεργάστηκαν μαζί του σε ντοκιμαντέρ το 2010 ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά. Οι γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Άφλεκ τους έστειλε απειλητικά μηνύματα και απαίτησε να μοιραστούν μαζί του ένα δωμάτιο ξενοδοχείου… Μία από τις γυναίκες είπε ακόμα ότι ξύπνησε στο κρεβάτι και δίπλα της ήταν ο Άφλεκ».

Η αναφορά του Μπόσερτ στηρίζεται στις αγωγές που κατέθεσαν εναντίον του Άφλεκ η κινηματογραφίστρια Μαγκνταλένα Γκόρκα και η παραγωγός Αμάντα Ουάιτ που συμμετείχαν στην ταινία I’m Still Here.

Τέλος ο Μπόσερτ ζητάει από την Ακαδημία να μην επιτρέψει στον Κέισι Άφλεκ να παρουσιάσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού λόγω των καταγγελιών που υπάρχουν σε βάρος του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ