Η χρονιά των διαζυγίων το 2016 για το Χόλιγουντ

Το διαζύγιο του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το 2016 είναι η χρονιά κατά την οποία έπεσαν τίτλοι τέλους στους γάμους πολλών διασήμων.

Φέτος ανακοινώθηκε ο «χωρισμός έπειτα από ώριμη σκέψη» της Γκουίνεθ Πάλτροου με τον τραγουδιστή των Coldplay Κρις Μάρτιν, όπως επίσης το διαζύγιο του ηθοποιού Τζόνι Ντεπ στον σύντομο γάμο του με την Άμπερ Χερντ, τη γυναίκα για την οποία εγκατέλειψε την πρώην του σύζυγο Βανέσα Παραντί.

Η ηθοποιός Ντρου Μπάριμορ, η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, ο Ντένις Κουέιντ περιλαμβάνονται στη λίστα εκείνων που ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους, με αποτέλεσμα πολλοί ιστότοποι της σόουμπιζ να ονομάσουν το 2016 το έτος των διαζυγίων στο Χόλιγουντ.

Το 2012 τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο ιστότοπος PolitiFact έδειχναν ότι η πιθανότητα ένας γάμος στις ΗΠΑ να λήξει με ένα διαζύγιο ανερχόταν στο 40% με 50%.

Αν και δεν επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι οι ευπορότεροι και διάσημοι χωρίζουν συχνότερα σε σύγκριση με τους «κοινούς θνητούς», η Κέλι Φρόλεϊ, δικηγόρος στο γραφείο Kasowitz Benson Torres and Friedman εκτιμά ότι οι πιέσεις στις οποίες υπόκειται κάθε γάμος γιγαντώνονται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Υπάρχουν συνήθεις αιτίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάλυση έναν γάμο: οικονομικά προβλήματα, συγκρούσεις σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών, απιστία» εξήγησε η δικηγόρος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τα προβλήματα αυτά ενισχύονται όταν πρόκειται για ένα ζευγάρι διασήμων διότι έχουν τέτοια πρόσβαση σε όλα αυτά που τους απομακρύνει ευκολότερα από τον γάμο τους» πρόσθεσε η ίδια.

«Μπορούν να ξοδεύουν χρήματα ευκολότερα, να φεύγουν ευκολότερα, να έχουν εξωσυζυγικές περιπέτειες ευκολότερα» συνέχισε η ίδια.

Υπάρχουν όμως και κάποια ζευγάρια που κατάφεραν να αντισταθούν στις σειρήνες και παραμένουν ενωμένοι.

Για παράδειγμα ο Ντένζελ Ουάσιγκτον και η σύζυγός του Πολέτα παραμένουν μαζί από το 1983, ενώ οι ηθοποιοί Μπίλι Κρίσταλ και Κρίστοφερ Γουόκεν ετοιμάζονται να γιορτάζουν με τις συζύγους τους τα 50 χρόνια κοινής συμβίωσης.

Ο Γουίλ Σμιθ και η Τζάντα Πίνκετ δεν έχουν χωρίσει στιγμή μετά τη γνωριμία τους στα γυρίσματα του σίριαλ «ο Πρίγκιπας του Μπελ Αιρ» όπου εκείνη είχε περάσει από οντισιόν για τον ρόλο της συντρόφου του πρωταγωνιστή. Τον ρόλο δεν τον πήρε αλλά κατέκτησε τον Σμιθ, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1997.

Μάλλον όμως αυτές είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, αφού τα διαζύγια είναι συχνό φαινόμενο στις λαμπερές και πλούσιες συνοικίες του Μπέβερλι Χιλς, του Χόλιγουντ και του Μπελ Αιρ όπου μπορεί κανείς να συναντήσει τους όμορφους και διάσημους πρωταγωνιστές αποτυχημένων γάμων.

Μεταξύ αυτών, ο Μπεν Άφλεκ και η Τζένιφερ Γκάρνερ που ανακοίνωσαν τον Ιούνιο του 2015 ότι χωρίζουν μετά από 11 χρόνια γάμου.

«Οι διάσημοι ζουν κάτω από ένα μεγεθυντικό φακό, όλα όσα κάνουν αναλύονται ατέρμονα και η παραμικρή αναποδιά περιγράφεται από τα ΜΜΕ ως χωρισμός, και αυτό μπορεί να επηρεάσει μια σχέση» παρατηρεί η Τζούντι Μπλουμ, σύμβουλος γάμου που εργάζεται στα περίχωρα του Λος Άντζελες.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια του Χόλιγουντ, επισήμανε η ειδικός στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι ότι περνούν πολύ χρόνο χωριστά λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων.

Ωστόσο το να έχουν κοινή ζωή εκτός και εντός της μεγάλης οθόνης δεν είναι πάντα η λύση για να καλυφθεί η απόσταση.

Για παράδειγμα, ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον και η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, συνεργάστηκαν σε επτά ταινίες, όμως έβαλαν τέλος στη σχέση τους έπειτα από 13 χρόνια.

Ο Ρομπ Σάτερ, ένας πρώην εκπρόσωπος τύπου διάσημων όπως η Τζένιφερ Λόπεζ και η Τζέσικα Σίμπσον, διευθυντής του ιστότοπου NaughtyGossip.com, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι πρωταγωνιστές και οι μάνατζέρ τους σχεδιάζουν τα διαζύγιά τους με την παραμικρή λεπτομέρεια.

«Η ανακοίνωση του Μπραντ και της Άντζι έγινε μία ημέρα μετά την κυκλοφορία των εβδομαδιαίων περιοδικών, γεγονός που τους δίνει μία εβδομάδα διορία να πάρουν μια ανάσα» υποστήριξε ο ίδιος.

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Τζολί – ΦΩΤΟ

Φήμες για νέο διαζύγιο σοκ στο Χόλιγουντ

Η Άνιστον για το διαζύγιο Τζολί-Πιτ: Ήταν θέμα χρόνου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ