Η ζωή του Μοχάμεντ Άλι σε μια ταινία που επανακυκλοφορεί

Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Μοχάμεντ Άλι, που πέθανε στις 3 Ιουνίου σε ηλικία 74 χρόνων, η Sony Pictures θα επανακυκλοφορήσει τη βιογραφική ταινία για τη ζωή του μεγάλου πυγμάχου με τον Γουίλ Σμιθ.

Η ταινία θα προβληθεί αυτό το Σαββατοκύριακο σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών στις ΗΠΑ.

Για τον ρόλο του στην ταινία «Άλι», που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες για πρώτη φορά τον Μάιο του 2001, ο Γουίλ Σμιθ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου, ενώ ο ηθοποιός Γιόν Βόιτ, που υποδύονταν τον δημοσιογράφο του αθλητικού ρεπορτάζ, Χάουαρντ Κόζελ, ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου.

«Με το θάνατο του Μοχάμεντ Άλι, έχουμε δεχτεί πολλά αιτήματα για επαναπροβολή της ταινίας για να τιμήσουμε τη ζωή του» δήλωσε, σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», ο Ρόρι Μπρούερ πρόεδρος της εταιρείας για την παγκόσμια διανομή. «Η ταινία πραγματικά τιμά ό,τι έκανε ο Άλι, μία σπουδαία προσωπικότητα της σύγχρονης εποχής, ένας αθλητής που υπηρέτησε το άθλημά του, αλλά και που η προσωπική του πίστη και οι αρχές του τον έκαναν ακόμα πιο σημαντικό».

Ο Άλι, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βαρέων βαρών, πέθανε την περασμένη Παρασκευή και κηδεύεται σήμερα στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Ανάμεσα σε αυτούς που θα σηκώσουν το φέρετρο του πυγμάχου θα είναι και ο Γουίλ Σμιθ, ο οποίος έγραψε στην σελίδα του στο Facebook: «Σόκαρε τον Κόσμο. Ο Μέντοράς μου και Φίλος μου. Μου άλλαξε τη ζωή».

Πηγή: AΠΕ

 

Δείτε επίσης:

Η τελευταία ΦΩΤΟ του Μοχάμεντ Άλι λίγο πριν πεθάνει

Ουρές χιλιομέτρων στο τελευταίο αντίο στον Μοχάμεντ Άλι – ΒΙΝΤΕΟ

Στο “σφυρί” τα διαβατήρια του Μοχάμεντ Άλι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ