“Χάσαμε τους στόχους μας”

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης είναι ένας καταξιωμένος συνθέτης. Με τις μελωδίες του μας ταξιδεύει, καθώς είναι γεμάτες από Χριστό κι Ελλάδα όπως δηλώνει κι ο ίδιος. Πίσω απο τη μαγευτική μουσική του κρύβεται ένας πολιτικοποιημένος άνθρωπος που δεν διστάζει να πει την άποψή του.

Για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας και για το αν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, ο μουσικοσυνθέτης απαντά: Ένα σπιτικό, πέφτει έξω, όταν το αντρόγυνο παύει να είναι ενωμένο και αρχίζει να κοιτάει, ο καθένας τον εαυτό του. Αυτό προηγείται της καταρεύσεως και της φτώχειας.

Χάσαμε λοιπόν σαν Έλληνες, τούς στόχους μας, την αγάπη μεταξύ μας και κυρίως την αγάπη και τό σέβας σ’αυτό πού πάντα ήμασταν.

Παλικάρια, φιλότιμοι, πιστοί και αρκούντως “τρελοί”, για να τα βάζουμε με πολύ δυνατότερους μας.  Εν ολίγοις ανταλλάξαμε την “ιερή τρέλα” της ορθοδοξίας, με την λογική και τον καθωσπρεπισμό τών καθολικών και προτεσταντών συν – ευρωπαίων μας. Είναι αδύνατον γι’ αυτούς να αντιληφθούν την ελευθερία τού Έλληνα και την διαφορετικότητα του.

Η λογική, μόνη της είναι πολύ κακός σύμβουλος. Η τρέλα, το θαύμα, το άπιαστο όνειρο είναι η δική μας πραγματική πατρίδα.

Όσο για αν ζούσε σήμερα ο Ρήγας Φεραίος, ο Σταμάτης Σπανουδάκης λέει χαρακτηριστικά:

“Ο Ρήγας Φερραίος σήμερα θα ειχε μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας. Θά τον ταμπέλωναν φασίστα ή ακροδεξιό ή γραφικό και σε κάθε περίπτωση, θα του στερούσαν το βήμα για να πει τις απόψεις του.

Πηγή: Pentapostagma.gr


Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ