Ανεπιθύμητος ο Μπιλ Κόσμπι για τα τηλεοπτικά δίκτυα

Ανεπιθύμητος ο Μπιλ Κόσμπι για τα τηλεοπτικά δίκτυα 

Το ένα μετά το άλλο αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ακυρώνουν προγραμματισμένη συνεργασία τους με τον βετεράνο κωμικό Μπιλ Κόσμπι έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε πρόσφατα στο οποίο κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον τουλάχιστον έξι γυναικών την τελευταία 20ετία.

Το NBC ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ακυρώνει τα σχέδιά του για συνεργασία με τον 77χρονο ηθοποιό, ενώ το δορυφορικό δίκτυο TV Land αποφάσισε να μην προβάλει σε επανάληψη το “The Cosby Show”, την σειρά από την οποία έγινε διάσημος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μία ημέρα πριν, το Netflix–η συνδρομητική υπηρεσία που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις ΗΠΑ και παρέχει μέσω online streaming τηλεοπτικές σειρές–ανακοίνωσε ότι “βάζει στο συρτάρι” ένα προγραμματισμένο αφιέρωμα για τα 77α γενέθλια του ηθοποιού.

Την περασμένη εβδομάδα η πρώην ηθοποιός Μπάρμπαρα Μπόουμαν έγραψε στην εφημερίδα Washington Post ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον ηθοποιό το 1985, όταν ήταν 17 ετών. Την Τρίτη, το πρώην μοντέλο Τζάνις Ντίκινσον κατήγγειλε ότι ο Κόσμπι την νάρκωσε και την βίασε το 1982.

Την ίδια καταγγελία έκαναν τουλάχιστον τρεις ακόμη γυναίκες.

Σε συνέντευξή του σε δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό των ΗΠΑ το Σάββατο, ο Κόσμπι αρνήθηκε να μιλήσει για τις εις βάρος του κατηγορίες, τις οποίες μάλιστα ο δικηγόρος του διέψευσε χαρακτηρίζοντας την καταγγελία της Ντίκινσον ” δυσφημιστική κατασκευή”.

Ωστόσο, οι κατηγορίες για βιασμό εις βάρος του Κόσμπι δεν είναι κάτι νέο: το 2005, η ‘Αντρεα Κόνσταντ, διοικητική υπάλληλος στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου Temple κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο Κόσμπι την είχε ναρκώσει και βιάσει ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση εντόπισαν τουλάχιστον άλλες 13 γυναίκες που προσφέρθηκαν να καταθέσουν για ανάλογες επιθέσεις εις βάρος τους, σύμφωνα με το περιοδικό People.

Το 2006, ο Κόσμπι κατέληξε σε εξωδικαστική συμφωνία με την Κόνσταντ.

Ο τηλεοπτικός “Δρ Χάξταμπλ” (όπως ονομαζόταν στο διάσημο σόου) είναι παντρεμένος εδώ και 50 χρόνια με την Καμίλ Χάνκς με την οποία έχουν πέντε παιδιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ