Πέθανε ο “Σαγόνιας” του Τζέιμς Μποντ

Πέθανε ο “Σαγόνιας” του Τζέιμς Μποντ

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες της σειράς των ταινιών Τζέιμς Μποντ, ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Κέιλ ο άνθρωπος που ενσάρκωσε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» δίπλα στον Ρότζερ Μουρ, τον χαρακτήρα του «Σαγόνια».

Metal teeth: Richard as Jaws in the 1977 film The Spy Who Loved Me puts a strangehold on Agent 007 played by Roger Moore

Ο Κέιλ όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Κέλι Σάντσες, πέθανε την Τετάρτη σε νοσοκομείο του Φρέσνο, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ρίτσαρντ Κέιλ πέθανε στο Saint Agnes Medical Center, χωρίς να αποκαλύψει την αιτία θανάτου, επικαλούμενη το ιατρικό απόρρητο του ασθενούς.

Formidable foe: Richard is shown battling Roger Moore in the 1979 James Bond film Moonraker

Ο γιγαντόσωμος επιβλητικός Κέιλ με ύψος περίπου 2,20 μέτρα ήταν ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους κακοποιούς στην ιστορία των ταινιών του πράκτορα 007, παίζοντας το 1977 στη μεγάλη επιτυχία « Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και στο «Moonraker» του 1979 και τις δυο φορές στο πλευρό του Ρότζερ Μουρ.

Larger than life: Jaws with his towering height and metal teeth proved a formidable villain in The Spy Who Loved Me and again in Moonraker

«Ήταν ένας πολύ πιστός φίλος και πελάτη για πάνω από 35 χρόνια, ένας καταπληκτικός σύζυγος και πατέρας. Δεν ήταν μόνο ένας γίγαντας ηθοποιός, αλλά και ένας γίγαντας άνθρωπος», δήλωσε ο Στιβ Στίβενς ατζέντης του Κίελ.

Gentle giant: Richard, shown in May 2013 in London, was described by Moore as 'so kind, so gentle'

Ο ίδιος είπε ότι ο ηθοποιός είχε αποτραβηχτεί από την υποκριτική εξ αιτίας ενός ατυχήματος με φορτηγό πριν από μερικά χρόνια που του προκάλεσε δυσκολίες στο περπάτημα. Παρέμεινε όμως ενεργός στο «κύκλωμα» των φανατικών οπαδών του Τζέιμς Μποντ υπογράφοντας χιλιάδες αυτόγραφα.

 

Scooting around: Richard is shown in September 2012 using a scooter for mobility

 

Πηγή φωτογραφίων: Dailymail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ