Συνελήφθη ο γιος του Τσάκι Τσαν για ναρκωτικά

Συνελήφθη ο γιος του Τσάκι Τσαν για ναρκωτικά

Ο γιος του διάσημου πρωταγωνιστή ταινιών δράσης Τσάκι Τσαν, ο Τζέισι Τσαν, ηθοποιός και ο ίδιος, συνελήφθη στο Πεκίνο στο πλαίσιο μιας από τις ευρύτερες επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών που έχουν πραγματοποιηθεί στη Λαϊκή Κίνα τις τελευταίες δύο δεκαετίες αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η αστυνομία της κινεζικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι ο 32χρονος Τζέισι Τσαν – που όπως και ο πατέρας του κατάγεται από το Χονγκ Κονγκ – συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, μαζί με τον άλλο σταρ του ασιατικού σινεμά τον 23χρονο Κάι Κο από την Ταϊβάν. 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε αιματολογικό έλεγχο που έγινε στους δύο ηθοποιούς, βρέθηκε ότι είχαν κάνει χρήση μαριχουάνας κάτι που οι ίδιοι παραδέχτηκαν. Στο σπίτι του γιου του Τσάκι Τσαν βρέθηκαν 100 γραμμάρια μαριχουάνας. 

Οι συλλήψεις των δύο ηθοποιών ακολουθούν μια σειρά άλλων συλλήψεων διασημοτήτων τις τελευταίες εβδομάδες στην Κίνα – όλες σχετιζόμενες με χρήση ή κατοχή ναρκωτικών. 

Αντιμέτωπες με μια ραγδαία αύξηση της κατανάλωσης ναρκωτικών ουσιών στη Λαϊκή Κίνα – αύξηση που ήρθε σχεδόν αναπόφευκτα μαζί με την εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη – οι Αρχές έχουν υιοθετήσει μια πολιτική μηδενικής ανοχής, τιμωρώντας αυστηρά ειδικά τους διάσημους.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, ο Σι Τζινπίνγκ, ανακοίνωσε την έναρξη της γιγάντιας εκστρατείας κατά των ναρκωτικών στην Κίνα. «Αυτή η πληγή πρέπει να εξαφανιστεί» είχε πει προαναγγέλλοντας βαρύτατες ποινές για όσους συλλαμβάνονται ακόμη και με τα λεγόμενα «ελαφριά» ναρκωτικά. Και μόνο στο Πεκίνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, περισσότερα από 7.800 άτομα έχουν συλληφθεί έκτοτε.

Αντιμετωπίζοντας κατηγορία για διαφήμιση και παρακίνηση στη χρήση ναρκωτικών – αντί της απλής χρήσης και κατοχής – ο Τζέισι Τσαν απειλείται με ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών. 

Η σύλληψή του μεταξύ άλλων δημιουργεί και ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στον διάσημο πατέρα του, ο οποίος από το 2009 έχει ανακηρυχθεί Πρέσβης της Κίνας στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Πηγή: Τα Νέα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ