Το “Game of Thrones” ξανά στην… Ελλάδα

Το “Game of Thrones” ξανά στην… Ελλάδα

O αγαπημένος των φανατικών του «Game of Thrones» νάνος Τίριον βρίσκεται στο χείλος του χάους, στην πιο ψηλή κόχη του κάστρου του Vale. Πίσω του, στο αδηφάγο κενό διακρίνονται ολοκάθαρα οι επιβλητικοί βράχοι των Μετεώρων. Οι σκηνές του πρώτου κύκλου στον Οίκο των Arryn μπορεί να γυρίστηκαν στη Βόρεια Ιρλανδία, όμως το ψηφιακό ντεκόρ στο φόντο έξω από το κάστρο είναι καθαρά ελληνικό. Και αυτή είναι η πρώτη φορά που το πολυσύνθετο φυσικό σκηνικό της Ελλάδας «εμφανίζεται» στη σειρά-φαινόμενο. Ίσως η δεύτερη να είναι η Ικαρία….

(Το Azure Window που βρίσκεται στη Μάλτα)

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα γίνουν γυρίσματα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που έκανε η ομάδα από την παραγωγή του «Game of Thrones» τις ημέρες που βρέθηκε στο νησί (εν όψει της έναρξης των γυρισμάτων του πέμπτου κύκλου τον Αύγουστο) ήταν να φωτογραφίσει το Κάστρο του Κοσκινά, το ευρύτερο τοπίο και μνημεία της Ικαρίας, όπως το βραχώδες ακρωτήριο Δράκανο, εκεί όπου δεσπόζει ο ομώνυμος Πύργος. Τα φυσικά αυτά τοπία φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για την απεικόνιση του Dorne, μια περιοχή που για πρώτη φορά θα δουν οι τηλεθεατές και που (όπως περιγράφεται στο βιβλίο) είναι νότια, ζεστή και άγονη. Κάτι που μπορεί να συμβεί ακριβώς με τον τρόπο που έγινε και στον συνδυασμό Μετέωρα και Οίκος Arryn.

Τα ρεκόρ

Την ώρα που τα δεκάδες εκατομμύρια φανατικών της σειράς (η οποία στρογγυλοκάθισε τα τελευταία χρόνια στον θρόνο των προτιμήσεων καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο) περιμένουν να προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν (η προβολή του στις ΗΠΑ γίνεται σήμερα), οι ομάδες παραγωγής ξεκινούν τον αγώνα δρόμου για τα γυρίσματα του επόμενου κύκλου, που πάντως δεν θα προβληθεί πριν από την άνοιξη του 2015.

(Η πόλη Εσαουίρα του μαγευτικού Μαρόκου)

Τα σκηνικά

Μεγάλο βάρος για τα νέα αυτά γυρίσματα φέρουν και πάλι οι «ανιχνευτές τοποθεσιών», που οργώνουν τον πλανήτη για να βρουν τα κατάλληλα φυσικά σκηνικά. Όπως ανακοινώθηκε, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν και πάλι στη Βόρεια Ιρλανδία, εκεί όπου έχουν γίνει έως τώρα οι σκηνές για το Μαύρο Κάστρο, τον Οίκο των Στακ και το Kingsroad, δηλαδή τα παγωμένα βασίλεια του Βορρά. Στους τέσσερις πρώτους κύκλους η παραγωγή του σίριαλ, εκτός από τη Βόρεια Ιρλανδία, έχει γυρίσει σκηνές σε άλλες πέντε χώρες. Τα περισσότερα γυρίσματα του King’s Landing έχουν γίνει στην Κροατία και την Ισλανδία, στο Μαρόκο και στη Μάλτα έχουν επίσης γυριστεί πολλές σκηνές, κυρίως για τις πόλεις των σκλάβων στο Essos, ενώ σκηνές έχουν γυριστεί και στις ΗΠΑ.

Σκάουτερ τοποθεσιών οργώνουν τον κόσμο

Οι «ανιχνευτές τοποθεσιών» εξαπολύθηκαν από την παραγωγή στις αρχές Μαΐου ξεκινώντας από τις πόλεις Ιμότσκι και Σίμπενικ. Η πρώτη είναι πόλη στα σύνορα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Κροατίας, γνωστή για το φρούριό της και την Μπλε Λίμνη, ενώ η δεύτερη είναι τουριστικό κέντρο στην Αδριατική, που έχει τέσσερα φρούρια, τρία στην ξηρά και ένα (το πιο εντυπωσιακό) στο νερό! Στη συνέχεια, όπως δημοσιεύουν έγκυρα ειδησεογραφικά διεθνή μέσα, έφτασαν στην Ανδαλουσία για να εξετάσουν το Αλάμπρα, επιβλητικό παλάτι και φρούριο των Μαυριτανών μοναρχών στη Γρανάδα, που ανήκει και στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης, επισκέφτηκαν το Αλκαζάρ της Σεβίλης, ένα άλλο παλάτι με μεγαλοπρεπείς αίθουσες, και το Αλκαζάρ των χριστιανών Μοναρχών ή αλλιώς Ακαζάρ της Κόρδοβα. Από αυτήν την άποψη η Ισπανία δεν μπορεί να υπολογιστεί ως «ανταγωνιστής» της Ικαρίας, αφού άλλα σκηνικά ψάχνουν εκεί οι ανιχνευτές, συγκεκριμένα αναζητούν πολυτελή ανάκτορα. Αντιθέτως, η Κροατία, που έχει ήδη φιλοξενήσει πολλά γυρίσματα, είναι άμεσος ανταγωνιστής της Ικαρίας.

(Η κεντρική πύλη του φρούριου Ricasoli στη Μάλτα)

 

Πηγή: Espresso της Κυριακής

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ