ΦΩΤΟ που δεν έχετε ξαναδεί

ΦΩΤΟ που δεν έχετε ξαναδεί

Θολές φωτογραφίες, λίγο κουνημένες, με μεγάλο κόκκο, τραβηγμένες σε μεγάλη απόσταση με τηλεφακό, μίας διάσημης προσωπικότητας που βγαίνει ή μπαίνει στο αυτοκίνητο, κάνει βουτιά στη θάλασσα από ένα σκάφος, πηγαίνει για ψώνια, γυμναστική, κάνει βόλτα στο πάρκο. Ίσως πάλι να πηγαίνει κρουασάν σε μία άγνωστη ερωμένη… «Κλεμμένες εικόνες» ή στα γαλλικά «Images volees».

Φλας και αποκαλύψεις του ιδιωτικού βίου. Ήταν το όριο που ξεπερνούσαν οι φωτογράφοι-κυνηγοί σταρ και διάσημων ανθρώπων. Είναι το ύφος που στην εποχή της εικονολατρίας την οποία διανύουμε επηρεάζει και εμπνέει κατά ένα μέρος ακόμα και το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών. Είναι το περιεχόμενο μίας έκθεσης φωτογραφίας που παρουσιάζεται στο κέντρο Πομπιντού της γαλλικής πόλης Μετζ και καθιστά τους παπαράτσι τμήμα του καλλιτεχνικού προγράμματος ενός μουσείου.

Η έκθεση «Παπαράτσι! Φωτογράφοι, σταρ και καλλιτέχνες» μέσα από 600 έργα, φωτογραφίες και αποσπάσματα ταινιών βίντεο ερευνά και εξετάζει τον τρόπο δουλειάς ορισμένων από τους διασημότερους επαγγελματίες του είδους αυτού που επηρέασαν τη φωτοειδησεογραφία τα τελευταία πενήντα χρόνια, αλλά και ανέπτυξαν με έναν ιδιάζοντα τρόπο σχέση με τα διάσημα «θηράματά» τους.

Τα στιγμιότυπα έχουν για πρωταγωνιστές την Τζάκι Ωνάση και την Πάρις Χίλτον, τον Μικ Τζάγκερ και την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Καθώς και έργα καλλιτεχνών  όπως ο Άντι Γουόρχολ και η Σίντι Σέρμαν.

 

 

 

ΠΗΓΗ: Τα Νέα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ