ΒΙΝΤΕΟ-Το μήνυμα της Ούστα στη γιορτή της γυναίκας

ΒΙΝΤΕΟ-Το μήνυμα της Ούστα στη γιορτή της γυναίκας

 

Δάνεισε τη φωνή της στη Μίλντρεν, μία 14χρονη που έπεσε θύμα βιασμού σ’ έναν καταυλισμό στην πλειγείσα από το σεισμό Αϊτή και έγινε μητέρα.

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η Αλεξάνδρα Ούστα, τελευταία σύντροφος του Σάκη Μπουλά, με την ερμηνεία της σε ένα βίντεο (όπου συμμετέχει μαζί με 17 άλλες συναδέλφους της από τον πολυχώρο πολιτισμού Vault), στηρίζοντας το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube προχθές, Σάββατο 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μεταξύ των ηθοποιών που εμφανίζονται σ’ αυτό είναι η Αθηνά Τσιλύρα, πρωταγωνίστρια της «Πνιγμονής», μίας παράστασης που εστιάζει στα εγκλήματα τιμής κατά των γυναικών που γίνονται μέχρι σήμερα στην ανατολική Τουρκία.

Η Αλεξάνδρα, η Αθηνά και οι συνάδελφοί τους έγιναν οι…φωνές των εκατομμυρίων γυναικών ανά την υφήλιο που αντιμετωπίζουν πολέμους, φτώχεια, καταπίεση και πείνα.

Στο βίντεο καθεμία από τις ηθοποιούς περιγράφει σε πρώτο πρόσωπο μία αληθινή ιστορία που έφτασε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

«Εκατομμύρια γυναίκες δεν ζητούν τη βοήθειά μας, πεθαίνουν γι’ αυτήν», είναι το σύνθημα της καμπάνιας τους, μέσω της οποίας καλούν τον κόσμο να στηρίξει το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Πηγή: Espresso

Πηγή βίντεο: VAULTTheatrePlus

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ