Δωρεά του Ντι Κάπριο για τις τίγρεις του Νεπάλ

Δωρεά του Ντι Κάπριο για τις τίγρεις του Νεπάλ

Δωρεά ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων έκανε το Ίδρυμα Λεονάρντο Ντι Κάπριο στη WWF, ενισχύοντας τις προσπάθειες της οργάνωσης για την προστασία των τίγρεων στο Νεπάλ.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την υλοποίηση προγραμμάτων διατήρησης στην περιοχή Terai Arc Landscape, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων.

Η περιοχή είναι μεγάλης οικολογικής σημασίας, καθώς αποτελείται από 11 διασυνοριακά προστατευόμενα οικοσυστήματα ανάμεσα στο Νεπάλ και την Ινδία.

Στόχος της οργάνωσης WWF είναι να διπλασιάσει τον αριθμό των τίγρεων στο Νεπάλ ως το 2022.

«Ο χρόνος τελειώνει για τις 3.200 τίγρεις που έχουν απομείνει στον πλανήτη, κυρίως λόγω της καταστροφής των οικοτόπων και της λαθροθηρίας», τόνισε σε δηλώσεις του ο δημοφιλής  ηθοποιός.

«Το WWF, η κυβέρνηση του Νεπάλ και οι τοπικές κοινότητες είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου σε αυτή τη μάχη και ελπίζω αυτή η δωρεά να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τον στόχο για τον διπλασιασμό του πληθυσμού των τίγρεων στην άγρια φύση», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο ο Ντι Κάπριο διοργάνωσε δημοπρασία για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την προστασία των άγριων ζώων.

Η δημοπρασία στέφθηκε με επιτυχία αφού μέσα σε ένα βράδυ συγκεντρώθηκαν περίπου 38,8 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός αυτού, το 2010 ο αστέρας του Χόλιγουντ συμμετείχε στην εκστρατεία της WWF «Σώστε τις τίγρεις τώρα» για την ευαισθητοποίηση του κοινού, τη συγκέντρωση χρημάτων και την άσκηση πίεσης στους πολιτικούς για τη διάσωση των τίγρεων στην άγρια φύση.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ