Στο σφυρί η ολόγυμνη Madonna

Στο σφυρί η ολόγυμνη Madonna

Ήταν μόλις 18 χρονών, τέλος του 1977, σπουδάστρια χορού στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν και προσπαθούσε να επιβιώσει. Γι’ αυτό και δέχθηκε να ποζάρει ολόγυμνη με αμοιβή 10 δολάρια την ώρα για τον φωτογράφο Herman Kulkens. Οι φωτογραφίες παρέμειναν στο σκοτάδι, ώσπου δέκα χρόνια μετά κι ενώ ήδη η καριέρα της είχε απογειωθεί -το 1985- ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τους εκδότες των περιοδικών Penthouse  και Playboy να ερίζουν για τη δημοσίευσή τους.  

Αυτές οι φωτογραφίες αναμένεται να βγουν στο σφυρί και κοστολογούνται στα 500 εκατομμύρια δολάρια!, ενώ είναι ανάμεσα σ’ αυτές που ο ιδιοκτήτης του Penthouse, Bob Guccione άφησε στο συρτάρι. Ο Guccione πέθανε τον Οκτώβριο του 2010 από καρκίνο και το αρχείο του πέρασε πέρυσι στα χέρια ενός χρηματιστή της Wall Street, που έγινε επιχειρηματίας και χρηματοοικονομικός σύμβουλος, του Jeremy Frommer. 

Σπάνιες κι ανέκδοτες φωτογραφίες του Arnold Schwarzenegger, της ερωμένης του Bill Clinton,  Gennifer Flowers και της Lauren Hutton είναι μεταξύ εγγράφων, φιλμ και επιστολών που ανήκαν στον Guccione, τα οποία ο Jeremy και οι συνεργάτες του ξεσκόνισαν ατελείωτες ώρες εξερευνώντας το πολύτιμο απόκτημά τους. Για την ίδια τη Madonna, η δημοσιεύση της γυμνής φωτογράφησής της δεν τη σόκαρε, καθώς είχε ποζάρει γυμνή για τρεις φωτογράφους από το 1978-1980.

Ο Herman Kulkens και η επίσης φωτογράφοςσύζυγός του Susan είχαν πάρει ενυπόγραφη έγκριση από τη Madonna, η οποία τους παραχωρούσε τα πνευματικά δικαιώματα των συγκλεκριμένων φωτογραφιών και γι’ αυτό το ζευγάρι μήνυσε τον Guccione για 2 εκατ. δολ. το 1985 και παράλληλα προσπάθησε να μπλοκάρει την έκδοση, ενώ τότε το αστέρι της βασίλισσας της pop είχε αρχίσει να λάμπει, μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της όπως Holiday, Like A Virgin και Into the Groove σάρωναν τα charts και ήδη είχε ξεκινήσει την περιοδεία της Like a Virgin. 

Το ζευγάρι των φωτογράφων που επέμενε ότι είχε τα δικαιώματα των φωτογραφιών προτιμούσε να πουλήσει το υλικό του στο Playboy. Εν τέλει οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν και στα δύο περιοδικά που κοντραρίστηκαν ποιο από τα δύο είχε δημοσιευτεί πρώτο. 

Ο εκπρόσπωος της Madonna, Liz Rosenberg, ο οποίος εργάζεται ακόμη για αυτήν δήλωσε τότε για τη διαμάχη: Η Madonna έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της ότι πόζαρε γυμνή για μαθήματα καλών τεχνών σαν μοντέλο. Δεν έκανε κάτι για το οποίο να ντρέπεται”. 

Ο Jeremy Frommer έδωσε τις πολυσυζητημένες φωτογραφίες για δημοπρασία στις 9 Νοεμβρίου στο Guccionecollection.com. 

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ