“Μαζεύει” η Oprah τα περί ρατσισμού στην Ζυρίχη

“Μαζεύει” η Oprah τα περί ρατσισμού στην Ζυρίχη 

Μετά το σάλο που ξέσπασε στον διεθνή Τύπο από τις δηλώσεις της Oprah Winfrey για ρατσισμό σε πανάκριβη μπουτίκ της Ζυρίχης, η ίδια τα “μαζεύει” κάνοντας λόγο για “ένα απλό περιστατικό”.

Σε δηλώσεις της στο BBC ανέφερε: ” Νομίζω ότι το περιστατικό στην Ελβετία ήταν απλώς ένα περιστατικό στην Ελβετία. Λυπάμαι πολύ που πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις. Σκόπιμα δεν ανέφερα την ονομασία του καταστήματος. Ζητώ συγγνώμη που ανέφερα ότι είναι στην Ελβετία”.

Και συνεχίζει: “Έκανα μια αναφορά ως παράδειγμα του να βρίσκεσαι σε ένα μέρος, που οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι μπορεί να βρίσκεσαι. Για μένα ο ρατσισμός δεν εμφανίζεται. Απλά, είπα ότι παρουσιάστηκε διαφορετικά σε μένα. Είμαι σε ένα κατάστημα και οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχω μαύρη κάρτα και έτσι βγάζουν συμπεράσματα βασισμένα στο πώς φαίνομαι”.

Θυμίζουμε ότι η Oprah, την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε σε τηλεοπτική της εμφάνιση, ότι όταν πήγε σε κατάστημα της Ελβετίας, έπεσε θύμα ρατσισμού, γιατί ζήτησε απο την υπάλληλο να της δείξει μια πανάκριβη τσάντα και η υπάλληλος της είπε ότι είναι πολύ ακριβή για εκείνη και επέμεινε να της δείξει μια φθηνότερη.

Σημειώνεται, ότι η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, δικαιολόγησε την υπάλληλό της, λέγοντας ότι πρόκειται για παρεξήγηση, ενώ η υπάλληλος σε συνέντευξη που έδωσε, είπε τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα περιγράφει η Oprah. 

 

Πηγή φωτογραφίας twitter: χρήστης @Oprah

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ