Γαβαλάς: Άδικο να κυνηγούν τον δεσμοφύλακα

Γαβαλάς: Άδικο να κυνηγούν τον δεσμοφύλακα  

«Ούτε που τον ήξερα τον άνθρωπο. Έτυχε να είναι στο ίδιο μέρος από ό,τι έμαθα, και ήρθε να μου ευχηθεί ανθρώπινα, καλή ελευθερία… Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω όλο αυτό τον θόρυβο…», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Λάκης Γαβαλάς.

 Αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε με την παρουσία ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου σε φιλική συγκέντρωση που έκανε για την αποφυλάκισή του, αλλά και την ονομαστική του εορτή, την Κυριακή της 30ής Ιουνίου, στο Ξυλόκαστρο.

Τα νέα της παρουσίας του δεσμοφύλακα στο πάρτι έφθασαν προφανώς αλλοιωμένα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, άμεσο προϊστάμενο του υπαλλήλου, με αποτέλεσμα να διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση τυχόν ευθυνών του.

Η έρευνα που θα διεξαχθεί φαίνεται να προσπαθεί να σταθεί πάνω στο ότι οι υπάλληλοι των φυλακών δεν επιτρέπεται να συναλλάσσονται με κρατούμενους. Η συμπεριφορά τόσο των σωφρονιστικών υπαλλήλων όσο και εν γένει των δημοσίων υπαλλήλων ελέγχεται τόσο στη διάρκεια της υπηρεσίας τους όσο και εκτός αυτής.

 «Εγώ δεν έκανα κανένα πάρτι στο Ξυλόκαστρο. Απλά τρεις συνεργάτες μου ήρθαν να με δουν και ήπιαμε κάτι για το καλωσόρισες… Ειλικρινά, όλο αυτό που συνέβη εκ των υστέρων, είναι έως και γελοίο, και είναι κρίμα ένας άνθρωπος να χάσει τη δουλειά του, για κάτι που δεν υφίσταται. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο.

Νομίζω μετά από όσα πέρασα δεν μου άξιζε κάτι τέτοιο…», δηλώνει αγανακτισμένος ο Λάκης Γαβαλάς.

«Για μένα δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ο καθένας μπορεί να βρεθεί τυχαία με τον οποιονδήποτε σε δημόσιο χώρο. Αυτός ήταν εκεί από όσο ξέρω με την αδελφή και τον γαμπρό του. Δεν μπορεί να διωχθεί επειδή ήταν στον ίδιο χώρο με έναν αποφυλακισθέντα», λέει ο πρώην αρχιφύλακας του Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός.

Πηγή: Έθνος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ