«Έτσι ένιωσα όταν έγινα… γυναίκα»

«Έτσι ένιωσα όταν έγινα… γυναίκα»

Ο Ντάστιν Χόφμαν, σε μια συνέντευξή του για το American Film Institute, εξηγεί πώς ένιωσε και τι σκέφτηκε όταν έκανε τη διάσημη ταινία “Tootsie”, στην οποία υποδύθηκε έναν άνδρα ηθοποιό που μεταμφιέζεται σε γυναίκα για να βρει δουλειά σε σαπουνόπερα.

Όπως λέει, ήθελε να είναι πολύ πειστικός ως γυναίκα, όχι να μοιάζει με καρικατούρα. Όταν λοιπόν οι στυλίστες και μακιγιέρ τον μεταμόρφωσαν, κάποια στιγμή τους είπε, «ωραία, με κάνατε να μοιάζω με γυναίκα, τώρα κάντε με να δείχνω και όμορφη». Εκείνοι όμως του είπαν πως ήδη είχαν κάνει το καλύτερο που μπορούσαν.

«Εκείνη τη στιγμή είχα μια επιφοίτηση. Πήγα σπίτι και άρχισα να κλαίω», λέει ο Χόφμαν, και εξηγεί: «Είπα στη γυναίκα μου ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνω αυτή την ταινία. Με ρώτησε ‘γιατί’. Της είπα «επειδή πιστεύω πως είμαι μια ενδιαφέρουσα γυναίκα». Κοιτάζοντας τον εαυτό μου στην κάμερα και στον καθρέφτη, ήξερα ότι αν συναντούσα μια τέτοια γυναίκα σε ένα πάρτυ, δεν θα της μιλούσα ποτέ, επειδή δεν ανταποκρινόταν στα εμφανισιακά standards με τα οποία μας μεγαλώνουν και τα οποία πρέπει να έχει μια γυναίκα για να της ζητήσουμε ραντεβού.»

«Με ρώτησε (η γυναίκα μου), τι είν’ αυτά που λες;, και είπα πως υπήρχαν τόσες πολλές ενδιαφέρουσες γυναίκες τις οποίες δεν γνώρισα, επειδή είχα υποστεί πλύση εγκεφάλου»…

Πηγή:monopoli.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ