Τομ Τζόουνς-Toν “πρόδωσε” ο σταυρός

Τομ Τζόουνς-Toν “πρόδωσε” ο σταυρός

Ο καλός καιρός στο Λονδίνο και οι υψηλές και ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες έκαναν τους περισσότερους κατοίκους της πόλης να τρέξουν σε πάρκα και κήπους για να τον απολαύσουν αλλά και να επιδοθούν σε ηλιοθεραπεία. Ο ημίγυμνος ηλικιωμένος κύριος που προσπαθούσε να βολευτεί στη ριγέ πολυθρόνα εξωτερικού χώρου στους κήπους Βικτόρια στο Εμπάνκμεντ πέρασε απαρατήρητος για τους περισσότερους. Φορώντας ένα κοντό μαύρο σορτσάκι, αθλητικά παπούτσια και μια μαύρη μπαντάνα στο κεφάλι, δεν θύμιζε σε τίποτα σταρ της ποπ σκηνής και σύμβολο του σεξ. Κάποιοι όμως κατάφεραν να διακρίνουν τον κύριο που είχε αφεθεί στις ακτίνες του ήλιου για να διατηρήσει το – σχεδόν μόνιμο και χαρακτηριστικό – μαύρισμά του.

Ο 73χρονος σερ Τομ Τζόουνς άλλωστε δεν αποχωρίζεται ποτέ τον χρυσό σταυρό στο στήθος του από τότε που έκανε τη μια επιτυχία μετά την άλλη. Οι σκέψεις ήταν λογικό να γυρίζουν γύρω από τον αδυσώπητο χρόνο, ο οποίος δεν εξαιρεί φυσικά ούτε τους διάσημους που η καριέρα τους – σε μικρό ή μεγάλο βαθμό – συνδέεται με το κάλλος τους. Κάποιοι άλλοι άρχισαν να κάνουν αναφορές σε μια άλλη σκοτεινή και δυσάρεστη πτυχή της ζωής τού άλλοτε λαμπερού σταρ των «Sex Bomb» και «Delilah»: την πρόσφατη συνέντευξη του γιου του Τζόναθαν Μπέρκερι, καρπού του τριήμερου δεσμού του – το 1987 – με τη μητέρα του, πρώην μοντέλο. Ο Τζόναθαν αναφέρθηκε στις δυσμενείς επιδράσεις που είχε η απουσία του πατέρα του και που ήταν η βασική αιτία για να διάγει αμαρτωλό βίο. Κάπως έτσι εξήγησε πώς έγινε έμπορος ναρκωτικών. «Πάντα ήμουν πολύ θυμωμένος», εξηγεί. «Πλακωνόμουν συνέχεια στο ξύλο με κάθε παιδί στην τάξη. Αλλαξα πάρα πολλά σχολεία – δεν θυμάμαι πόσα. Είναι βέβαιο ότι είχα ανάγκη από μια πατρική φιγούρα. Αυτός είναι και ο λόγος που συναναστράφηκα με μεγαλύτερους τύπους οι οποίοι είχαν εγκληματικό παρελθόν».

Να σημειωθεί ότι ο Τομ Τζόουνς αναγκάστηκε να τον αναγνωρίσει ως γιο του και να πληρώνει πάνω από 2.000 λίρες τον μήνα διατροφή. Ποτέ όμως δεν απέκτησε σχέσεις μαζί του, δεν τον πήρε τηλέφωνο και φυσικά δεν είχε ποτέ παρουσία στη ζωή του.

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ