Ο Γολγοθάς μέσα από δέκα ταινίες

Ο Γολγοθάς μέσα από δέκα ταινίες

 

Βρισκόμαστε στην Εβδομάδα Παθών και όπως κάθε χρόνο οι ήρωες των θρησκευτικών ταινιών «παρελαύνουν» από τις οθόνες μας. Πόντιος Πιλάτος, Βαραββάς, Σπάρτακος, Σαλώμη… είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές που θα δούμε κι εφέτος από τη μικρή οθόνη.

Η Κιβωτός του Νώε

Η βιβλική ιστορία του Νώε και του Κατακλυσμού σε ένα δραματικό θρησκευτικό έπος. Επιβλητική ατμόσφαιρα, υποδειγματική σκηνοθεσία από τον βετεράνο Τζον Ίρβιν και επικεφαλής του καστ τον Γιον Βόιτ ως Νώε.

Quo Vadis

Ένα λαμπερό καστ με επικεφαλής αξεπέραστα αστέρια της κινηματογραφικής ιστορίας, όπως ο Ρόμπερτ Τέιλορ και η Ντέμπορα Κερ. Μαζί τους ο Πέτερ Ουστίνοφ, που βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα β’ ανδρικού ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία του στον ρόλο του παρανοϊκού Νέρωνα.

 

Ο χορός της Σαλώμης

Ένα ακόμη θρησκευτικό έπος της εποχής, από τα πρώτα με Technicolor φωτογραφία. Η Σαλώμη έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο σελιλόιντ το 1908 κι αυτή είναι η τέταρτη ταινία της, στην οποία την ενσαρκώνει η Ρίτα Χέιγουορθ.

 

Βαραββάς

Παραγωγή του 1962, τα γυρίσματα έγιναν στη Νίκαια της Γαλλίας και είχαν καθυστερήσει για να συμπέσουν με μια έκλειψη ηλίου.

Βασιλιάς Δαυίδ

Δραματική περιπέτεια εποχής όπου στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον νεαρό τότε Ρίτσαρντ Γκιρ.

Ο βασιλεύς των βασιλέων

Ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά βιβλικά έπη αμερικανικής παραγωγής 1961, με θέμα τη ζωή του Ιησού, σκηνοθετημένη από τον Νίκολας Ρέι.

Ιερή αναζήτηση

Πρόκειται για τη διασκευή ομώνυμης περιπέτειας του 1986. Το μεγαλύτερος μέρος των γυρισμάτων έγινε στην Τυνησία και τη Βουλγαρία.

Μπεν Χουρ

Ένα από τα αρτιότερα ιστορικά-θρησκευτικά έπη του παγκόσμιου κινηματογράφου, βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Λιου Γουάλας. Σημείωσε τεράστια καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία και βραβεύτηκε με 11 Όσκαρ.

Σπάρτακος

Η τρίωρη ιστορική υπερπαραγωγή του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, βραβευμένη με τρία Όσκαρ, παραμένει ένας ύμνος στον αγώνα του ανθρώπου για την κατάκτηση της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας.

 

 

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ