“Πρέπει να πετάξουμε τους αλήτες στη θάλασσα”

“Πρέπει να πετάξουμε τους αλήτες στη θάλασσα”

Ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, μιλάει τους πολιτικούς, τους οποίους “πρέπει να πετάξουμε στη θάλασσα”, για την Αριστερά και τη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του…

Υπάρχει φόβος από τους πολίτες σήμερα…

Ναι, υπάρχει φόβος από τους πολίτες, οι οποίοι όμως θα ψηφίζουν αύριο αυτούς που τους έφεραν σε αυτό το σημείο. Δεν έχω έλεος προς τους ανθρώπους που ιδιοτελώς γκρινιάζουν, κλείνουν τα μάτια και πιστεύουν ότι αυτό το πράγμα κάποια στιγμή θα τελειώσει και κυρίως όχι σε βάρος αυτών, αλλά κάποιων άλλων. Σαν καλλιτέχνης οφείλω να μην μιλάω δημαγωγικά. Αλλά πρέπει να πετάξουμε τους αλήτες στη θάλασσα. Και δεν μιλάω για κόμματα.

Σε κάποιο άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρεται στην Αριστερά.

Η Αριστερά που θα έπρεπε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτούς τους καιρούς δεν είναι ενωμένη.

Γιατί έχουν θέματα οι ίδιοι μεταξύ τους, γιατί έχουν θέματα με τις προσωπικότητές τους, με τα εγώ τους, γιατί έχουν θέματα που άπτονται της ψυχανάλησης. Γιατί η Αριστερά στην Ελλάδα δεν είναι καλύτερη από τη Δεξιά, από πλευράς συμπεριφοράς. Από άποψη ιδεών διαφέρει. Στο ίδιο καζάνι βράζουνε και η λύση δεν βρίσκεται ούτε από Αριστερά, ούτε απο Δεξιά. Δεν υπάρχουν κακοί Δεξιοί και αξιόλογοι Αριστεροί. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι.

Την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής πώς τη βλεπετε;

Τα φασισταριά είναι η τιμωρία μας. Από την άλλη μεριά, είναι ο εχθρός που πρέπει να έχουμε για να ασχολούμαστε για να χάνουμε άλλα θέματα. Λειτουργεί και αποπροσανατολιστικά. Γι΄αυτό και η προώθησή τους από ορισμένους δημοσιογράφους”.

 

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ