Ηλιάδη: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τη γιαγιά μου

Ηλιάδη: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τη γιαγιά μου

Η Αγγελική Ηλιάδη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Παρόν”, μιλά για τη γιαγιά της Καίτη Γκρέυ, αλλά και για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη:

Τη σύγκριση με τον μύθο και τη φωνή της γιαγιάς σου δεν τη φοβήθηκες;

Όχι, γιατί δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Η γιαγιά μου είναι μέρος της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού. Και σήμερα υπάρχουν τονικά – και από θέμα τεχνικής ακόμα και ταλέντου – πολύ καλές φωνές, αλλά οι τραγουδιστές της εποχής της γιαγιάς μου γεννιούνται μια φορά.

 

Η οικονομική κρίση πόσο έχει επηρεάσει τις νυχτερινές πίστες;

Πάρα πολύ. Η οικονομική κρίση είναι μια αλυσίδα. Όταν από τον κόσμο λείπουν βασικά πράγματα για να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα, η διασκέδαση είναι ένα κομμάτι που δεν θα περάσει από το μυαλό του. Παρόλα αυτά, επειδή ο κόσμος είναι τόσο πιεσμένος, μπορεί αυτό που θα του περισσέψει να το δώσει για να ακούσει ένα λαϊκό τραγούδι και να πιει ένα κρασί για να εκτονωθεί. Το έχει ανάγκη να ξεδώσει. Δεν μπορεί να σκέφτεσαι όλη μέρα και όλη νύχτα τα πρόβλήματα, θα σε πάρει από κάτω.

 

Για μια γυναίκα που συντηρεί μια μονογονεϊκή οικογένεια υπάρχει κρατική πρόνοια;

Δεν θέλω να σου μιλήσω για μένα. Φιλικό μου ζευγάρι, που εργάζονται και οι δύο,προσπαθούσαν να βάλουν το παιδάκι τους σε δημόσιο παιδικό σταθμό και ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Τα παιδιά έχουν ευθύνη, υποχρεώσεις και τα έξοδα είναι πολλά. Η δική μου ζωή βαδίζει σ’ ένα συντηρητικό πλαίσιο. Με τον μικρό μου, όταν δεν πίνει το γάλα του, έχουμε μεγάλο καβγά και συζήτηση. Του λέω: “Εγώ το γάλα σου δεν το χύνω στο νεροχύτη. Άλλα παιδάκια δεν έχουν να πιουν γάλα και εμείς θα το πετάμε και θα γκρινιάζουμε;”.

 

Πηγή: Το Παρόν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ