Το αστέρι του Ρίτσαρντ Μπάρτον

Το αστέρι του Ρίτσαρντ Μπάρτον

Ο Βρετανός ηθοποιός, Ρίτσαρντ Μπάρτον, έλαβε τελικά ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame δίπλα σε αυτό της, δύο φορές συζύγου του, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, χθες, σχεδόν 30 χρόνια μετά το θάνατό του.

Ο γεννημένος στην Ουαλία, Μπάρτον, ο οποίος πέθανε το 1984, έλαβε την τιμή στην καριέρα του ως μέρος της 50ης επετείου της αρχαίας, Αιγυπτιακής, δραματικής ταινίας «Κλεοπάτρα», στην οποία ο ίδιος και η συμπρωταγωνίστρια Λιζ Τέιλορ ξεκίνησαν την ιστορική και θυελλώδη ερωτική σχέση τους.

Η υιοθετημένη κόρη του ζευγαριού, Μαρία Μπάρτον, αποδέχθηκε την τιμή του αστεριού,  από μωσαϊκό και ορείχαλκο, κατά μήκος της Hollywood Boulevard στο ιστορικό κέντρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Ο Μπάρτον ήταν υποψήφιος για Όσκαρ επτά φορές μεταξύ 1953 και 1978, αλλά δεν κέρδισε ποτέ το βραβείο.

Ο ηθοποιός και συνάδελφος Μάικλ Σιν μίλησε στα αποκαλυπτήρια και υπενθύμισε το δέος που ένιωθε όταν ο Μπάρτον και η Τέιλορ, ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια του Hollywood, επισκέφθηκαν το χωριό όπου μεγάλωσε ο Σιν.

Ο Μπάρτον, του οποίου το αστέρι είναι το 2.941ο, πρωταγωνίστησε σε 11 ταινίες με την Τέιλορ, συμπεριλαμβανομένου του “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;” το 1966 και “Το Ημέρωμα της Στρίγγλας” το 1967. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ