Κάννες-Πρόεδρος ο Σπίλμπεργκ

Κάννες-Πρόεδρος ο Σπίλμπεργκ

 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φετινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

 

Ο 66χρονος Σπίλμπεργκ θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει φέτος από τις 15 μέχρι τις 26 Μαΐου. Ο Σπίλμπεργκ έχει παρουσιάσει πολλές ταινίες του στο φεστιβάλ.

 

Το έργο του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα “ανάμεσα σε ψυχαγωγικές ταινίες και σοβαρούς ιστορικούς στοχασμούς, ρατσισμό και ανθρώπινες ιστορίες”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

 

Ο Τιερί Φρεμό της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ δήλωσε για τον Σπίλμπεργκ ότι “οι ταινίες του, αλλά και η μεγάλη γκάμα του, τον καθιστούν χρόνο με τον χρόνο ισάξιο με τους σπουδαιότερους κινηματογραφιστές του Χόλιγουντ. Είμαστε περήφανοι που τον υποδεχόμαστε”.

 

Ο Σπίλμπεργκ, ο οποίος φέτος δεν κατάφερε να αποσπάσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία του «Λίνκολν» διαδέχεται στη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής τον Ιταλό σκηνοθέτη Νάνι Μορέτι.

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ