Η κυβέρνηση διέγραψε τον Pitt

Η κυβέρνηση διέγραψε τον Pitt

 

Στη μαύρη λίστα της κινεζικής κυβέρνησης έχει μπει ο Brad Pitt, σε σημείο που να λογοκρίνουν ακόμα και το λογαριασμό του στα social media της χώρας.

Όλα ξεκίνhσαν το 1997, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία “7 χρόνια στο Θιβέτ”.  Η κυβέρνηση της Κίνας είχε αντιρρήσεις για τον τρόπο που η προσάρτηση του Θιβέτ στην Κίνα καταγράφηκε ως εθνική τραγωδία.

Από την ημέρα εκείνη, ο Brad Pitt, ο συμπρωταγωνιστής του David Thewlis  και ο σκηνοθέτης της ταινίας Jean – Jacques Annaud είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα, σε τέτοιο σημείο, ώστε τους απαγορεύθηκε η είσοδος.

Αν και έχουν περάσει 16 χρόνια από τότε, τίποτα δεν φάνηκε να αλλαξε.

Στις 7 Ιανουαρίου, ο Brad Pitt  δημιούργησε λογαριασμό στο Weibo, ένα κινεζικό social media, τύπου Twitter και έγραψε: ” Ναι, είναι αλήθεια. ‘Ερχομαι”.  Ήταν ο πραγματικός του λογαριασμός, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις δημόσιες σχέσεις του.

Το μύνημα μέσα στις δύο επόμενες ώρες συγκέντρωσε 8.000 σχόλια και αναδημοσιεύθηκε 20.000 φορές, ενώ τον ακολούθησαν 73.000 Κινέζοι.

Την Πέμπτη, όμως, σχεδόν ένα μήνα μετά, ανακάλυψαν ότι ο λογαριασμός του διάσημου ηθοποιού είχε διαγραφεί. Η λογοκρισία της κυβέρνησης και οι πιέσεις ήταν τέτοιες, ώστε η εταιρεία αναγκάστηκε να διαγράψει τον λογαριασμού του star.

Όλα δείχνουν ότι ο Brad Pitt παραμένει ανεπιθύμητος ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.

Θυμηθείτε τον Brad Pitt στην ταινία ” 7 χρόνια στο Θιβέτ”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ