Καζαντζάκης ή Καποδίστριας;

Καζαντζάκης ή Καποδίστριας;

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής αρχίζει να καταστρώνει τα σχέδιά του για την επόμενη ταινία. Αντιμετωπίζει, όμως, ένα δίλημμα. Δεν ξέρει ακόμα αν η ταινία θα έχει θέμα τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, του Ιωάννη Καποδίστρια ή ενός απλού ανθρώπου που αναζητά τρόπο να “μιλήσει” με το Θεό. 

Ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει συμβάλει στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, τόσο με την βραβευμένη ταινία ” El Greco” όσο και με την ταινία ” Ο Θεός αγαπά το χαβιάρι”, για την οποία υποκλίθηκε σε αυτόν ακόμα και το Βατικανό.

Σε συνέντευξή του δήλωσε, για τα επόμενά του σχέδια:

” Έχω τρία πράγματα στο μυαλό μου για την επόμενή μου ταινία: είτε να κάνω τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια, είτε τον βιο και την πολιτεία του Νίκου Καζαντζάκη, είτε τη ζωή ενός ταπεινού ανθρώπου που ψάχνει τρόπο να “μιλήσει” με το Θεό. Όταν ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα, θα αποφασίσω ποιο κινηματογραφικό πρότζεκτ θα υλοποιήσω. Είμαι κι εγώ ένα κομμάτι από τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα, αλλά επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος πιστεύω ότι όλα αυτά θα ξεπεραστούν. Δοκιμάζομαι τώρα αλλά θα αντέξω”.

 

Πηγή: Espresso

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ