Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Η δημοκρατία δεν είναι χάος

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Η δημοκρατία δεν είναι χάος

 

«Οπως δεν θα ήθελα να είμαι σκλάβος κανενός, έτσι δεν θα ήθελα να είμαι και αφέντης κανενός». Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις είναι μεγαλειώδης. Είναι Ιρλανδός. Είναι ίσως ο σπουδαιότρεος ηθοποιός της γενιάς του. Και ήρθε χθες για τέταρτη φορά στην Ελλάδα.

Χειροκροτούμενος από ορθίους, ανέβηκε στην κατάμεστη σκηνή της αίθουσας Παλλάς, μετά την ειδική προβολή της τελευταίας  ταινίας του Λίνκολν.

«Η δημοκρατία δεν είναι χάος» επανέλαβε χαρακτηριστικά ο Ντέι Λούις τα λόγια κάποιου από τους θεατές, δίνοντας μάλιστα την υπόσχεση ότι όπου και αν βρίσκεται και με όποιον τρόπο μπορεί, δεν θα πάψει ποτέ να προασπίζει την έννοιά της.

Δεν παρέλειψε, βεβαίως, ο ηθοποιός να αναφερθεί στην σκηνοθετική ευφυία του Σπίλμπεργκ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα το χιούμορ που έκανε στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών σχετικά με την κλασική ταινία του πρώτου «Ε.Τ. Ο εξωγήινος». «Θα έπαιζα με πολλή χαρά σε αυτήν την ταινία» είπε.

Θυμίζουμε ότι όλα τα έσοδα της χθεσινής εκδήλωσης θα διατεθούν για το Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του ηθοποιού.

Η ταινία Λίνκολν βγαίνει αύριο στις αίθουσες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ