Ο Ντεπαρντιέ αυτοεξορίζεται στο Βέλγιο

Ο Ντεπαρντιέ αυτοεξορίζεται στο Βέλγιο

 

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ζήτησε να ενημερωθεί για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να αποκτήσει βελγικό διαβατήριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ντανιέλ Σενεσαέλ, ο δήμαρχος της πόλης Νεσέν όπου ο Γάλλος ηθοποιός αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι.

“Είχαμε μια τηλεφωνική επαφή σήμερα το πρωί. Ο κύριος Ντεπαρντιέ ρώτησε πώς θα αποκτήσει βελγικό διαβατήριο και κοινωνική ασφάλιση” στο Βέλγιο, διευκρίνισε ο δήμαρχος. “Όπως και στο 27% των Γάλλων που έχουν εγκατασταθεί στην κοινότητά μας, του εξηγήσαμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει”, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι στο Βέλγιο το αίτημα για έκδοση διαβατηρίου υποβάλλεται στο δήμο.

Ο Σενεσαέλ σημείωσε πάντως ότι “δεν είναι καθόλου εύκολο” να αποκτήσει κάποιος βελγικό διαβατήριο. Επιπλέον, επειδή η βελγική νομοθεσία περί υπηκοότητας είναι σε διαδικασία μεταρρύθμισης “θα πρέπει να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε στο αίτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, διευκρίνισε.

Ο Ντεπαρντιέ, με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι “επιστρέφει” το γαλλικό διαβατήριό του καθώς αισθάνεται προσβεβλημένος από τις επικρίσεις που δέχεται για τη “φορολογική αυτοεξορία” του στο Βέλγιο.   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ