Η ωραία κοιμωμένη στο Μέγαρο

Η ωραία κοιμωμένη στο Μέγαρο

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει για τα φετινά Χριστούγεννα το κλασικό έργο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η ωραία κοιμωμένη» για 22 παραστάσεις με τα μεγαλύτερα αστέρια του κλασικού χορού, στις 14-30 Δεκεμβρίου.

Η ομορφότερη ιστορία αγάπης, η αποθέωση του κλασικού μπαλέτου, «Η Ωραία Κοιμωμένη» με την αξεπέραστη χορογραφία του Μαριούς Πετιπά και με τις χορογραφικές παρεμβάσεις του διευθυντή του Μπαλέτου του Κρεμλίνου και εμπνευσμένου χορογράφου Αντρέι Πετρόφ, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής σε 22 παραστάσεις που θα λαμπρύνουν τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Χορεύουν σολίστ και το μπαλέτο της Όπερας του Κρεμλίνου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ διάλεξε αυτό το αριστούργημα για να κάνει το ντεμπούτο του στη δύση, ο Μπαλανσίν ‘συστήθηκε με αυτό στο παγκόσμιο κοινό, η Γκαλίνα Ουλάνοβα μαγεμένη αποφάσισε να γίνει μπαλαρίνα και η Λουτσία Τσέιζ, ιδρύτρια του Αμέρικαν Μπαλέ Θήατερ κατέκτησε κοινό και κριτική με την πρώτη της εμφάνιση.

Βασισμένο στο παραμύθι του Σαρλ Περώ, το εκπληκτικό αυτό μπαλέτο  με όχημα την ομορφιά του κλασικού χορού και την υπέροχη μουσική του Τσαϊκόφσκι  παρασύρει το κοινό σ’ένα κόσμο που η φαντασία ακουμπά την πραγματικότητα, το καλό πολεμά το κακό και απόλυτος νικητής αναδεικνύεται η αιώνια αγάπη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ