Τα μυστικά της Πιερίδη

Τα μυστικά της Πιερίδη

Η Mαριάντα Πιερίδη αποκάλυψε τι κάνει για να διατηρεί τη γραμμή της, τα μυστικά της διατροφής της, αλλά και τι την στενοχώρησε στην αποχώρησή της από το “Dancing with the stars”.

Πώς καταφέρνεις να διατηρείσαι σε φόρμα; 

Κρατάω τη φόρμα μου, έχοντας κάνει τόσο την υγιεινή διατροφή όσο και τη γυμναστική, τρόπο ζωής. Προσπαθώ να τρέφομαι σωστά, με πλούσιες θρεπτικά και φτωχές σε άχρηστα λιπαρά τροφές, ενώ κάνω γυμναστική όσο πιο συχνά μου το επιτρέπει ο χρόνος μου. Η γυμναστική έχει γίνει τρόπος ζωής για μένα, μια και γυμνάζομαι από μικρό παιδί, με παρότρυνση της οικογένειάς μου. Έκανα εντατικά ενόργανη από πολύ μικρή. Πιστεύω ότι οι γονείς είναι εκείνοι που πρέπει να μάθουν το παιδί να βάλει την άσκηση στη ζωή του. Αν το κάνεις από μικρός, θέλεις να το κάνεις πάντα.

Τι είδους γυμναστική κάνεις αυτήν την εποχή;

Τελευταία έκανα μόνο χορό! Όμως, γενικά η άσκηση που έχει αποδειχθεί για μένα είναι ο spinning. Ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα άσκησης με στατικό ποδήλατο που καίει πολλές θερμίδες, τονώνει όλο το σώμα και εμένα προσωπικά μου φτιάχνει τη διάθεση. Δεν χρειάζεται να κάνεις καν χωριστούς κοιλιακούς, γιατί στις θέσεις που αλλάζεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος γυμνάζεται πραγματικά όλο το σώμα –και ειδικά η όρθια θέση γυμνάζει εκπληκτικά τους γλουτούς. Θέλω να ξεκινήσω πάλι άμεσα, γιατί αυτή τη βδομάδα την αφιέρωσα στον… ύπνο!

Ποιες είναι οι διατροφικές σου συνήθειες;

Η διατροφή που κάνω βασίζεται στην ομάδα αίματος που έχω και βάσει αυτής αποφεύγω κάποιες συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες είναι πιο δύσπεπτες για τον οργανισμό μου, ενώ κάποιες άλλες τις καταναλώνω αλλά με μέτρο. Έχω ομάδα αίματος 0 -, που είναι μια από τις αρχαιότερες και θεωρείται η ομάδα αίματος των κυνηγών. Το οποίο σημαίνει ότι μπορώ να τρώω άφθονο κρέας. Και έχω διαπιστώσει ότι το κρέας και μου αρέσει πολύ και δεν με βαραίνει. Αντίθετα, για τη δική μου ομάδα αίματος είναι καλό να αποφεύγω τους πολλούς υδατάνθρακες –για παράδειγμα από υδατάνθρακα τρώω μόνο τις βραστές και τις ψητές πατάτες. Δεν τρώω ποτέ τηγανητές, γιατί δεν τις ζητά και ο οργανισμός μου. Επίσης, αποφεύγω κάποιους ξηρούς καρπούς, όπως τα φιστίκια Αιγίνης.

Έχεις πάρει ποτέ βάρος;

Είχα πάρει 5 κιλά μια περίοδο που πιεζόμουν πολύ από τη δουλειά μου, αλλά τα έχασα πολύ εύκολα.

Σε ποια «ανθυγιεινή» λιχουδιά δεν μπορείς με τίποτα να αντισταθείς;

Πεθαίνω για παγωτό τριαντάφυλλο, αλλά και για σουβλάκια.

Υπάρχουν κάποια μυστικά ομορφιάς που ακολουθείς;

Ομολογώ ότι κάνω τα απολύτως βασικά. Να φανταστείς δεν κάνω καν έναν επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου μια στα τόσο. Φροντίζω να κάνω απλά ένα ελαφρύ πίλινγκ που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και να κάνω καλή ενυδάτωση –τόσο βάζοντας μια καλή ενυδατική όσο και πίνοντας νερό. Και πολλά χαμόγελα! Πίστεψέ με, βοηθάει!

Κάνεις κάτι ιδιαίτερο για τα μαλλιά σου;

Τελευταία κάνω κάτι πολύ αποτελεσματικές θεραπείες με φοινικέλαιο, γιατί τα έχω ταλαιπωρήσει πολύ με βαφές.

Τι σου αρέσει όσον αφορά στη μόδα;

Αγαπώ πολύ τα τζιν, τις φόρμες και το χαλαρό λουκ. Για βράδυ μου αρέσουν τα κλασικά μαύρα φορεματάκια, αλλά πάντα συνδυασμένα με κάτι σπορ ή πιο εξτρίμ. Biker boots ή αρβυλάκια, για παράδειγμα. Μου αρέσει να υιοθετώ ένα επιμελώς ατημέλητο στυλ σε όλες τις εμφανίσεις μου, ακόμα και τις βραδινές.

Πώς ήταν η εμπειρία στο dancing with the stars3;

Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, με πολύ χορό και άσκηση και ομολογώ πως το έζησα με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό.

Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των διαγωνιζόμενων;

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι είναι μια παρέα και εύχομαι να μείνουν έτσι μέχρι το τέλος.

Στενοχωρήθηκες που αποχώρησες πριν προλάβεις να δείξεις πολλά πράγματα στο κοινό, αλλά και τους κριτές;

Το μόνο –πραγματικά το μόνο- το οποίο με στενοχωρεί που αποχώρησα είναι αυτή η καλή παρέα που κάναμε μεταξύ μας και η καθημερινότητα από τις πρόβες που μου είχε γίνει συνήθεια.

Ήταν δίκαιη η αποχώρησή σου;

Καμιά αποχώρηση δεν είναι δίκαιη, μακάρι να μπορούσαν να μείνουν όλοι εκεί μέχρι το τέλος.

Ποιον από την κριτική επιτροπή βρήκες πιο σκληρό και ποιον πιο επιεική;

Νομίζω ότι όλη η κριτική επιτροπή ήταν επιεικής μαζί μου.

Πηγή: faysbook.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ