«Guerilla-TV στην Ελλάδα»

«Guerilla-TV στην Ελλάδα»

 

«Guerilla-TV στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Süddeutsche Zeitrung για την «αντίσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει αιφνιδιαστικά τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία»:

«Οι ακτιβιστές στο διαδίκτυο ήταν πιο γρήγοροι από την κυβέρνηση, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα. Αμέσως μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για τη δημιουργία νέου φορέα με το όνομα NEΡΙΤ, κατοχύρωσαν την ηλεκτρονική διεύθυνση nerit.gr.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να εκπέμπουν μέσω διαφόρων ιστοσελίδων. Και αυτή δεν είναι η μόνη πρόκληση για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επικρίνεται έντονα από τους δύο κυβερνητικούς του εταίρους. Στην περιοχή των Ιωαννίνων τεχνικοί της ΕΡΤ κατάφεραν να αποκαταστήσουν την αναμετάδοση μέσω κεραίας. Ενέργειες σαν αυτή υπό το σύνθημα «Occupy ERT» μπορούν να τερματιστούν από την κυβέρνηση μόνο με διακοπή ρεύματος. Η συνεργασία με το παντοδύναμο συνδικάτο της ΔΕΗ θεωρείται ωστόσο μάλλον απίθανη.

Ο Πρωθυπουργός αιτιολόγησε την απόφαση για το κλείσιμο με τη ‘σπατάλη’. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει να περιορίσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Και η ΕΡΤ έχει πολλούς υπεράριθμους. Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται όμως τόσο οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠΑΣΟΚ, που επί χρόνια διόριζαν δικούς τους στη δημόσια τηλεόραση».

 

Πηγή: Deutsche Welle

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ