Ακυρώνεται η διάσκεψη στο Ελσίνκι

Ακυρώνεται η διάσκεψη στο Ελσίνκι

 

Ακυρώνεται η διάσκεψη στο Ελσίνκι, για μια Μέση Ανατολή χωρίς πυρηνικά όπλα.

Το αμερικανικό State Department, ανακοίνωσε χθες, ότι η διάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο στο Ελσίνκι, σχετικά με την αποπυρηνικοποίηση της Μέσης Ανατολής, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Αιτία σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νιούλαντ, η τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την επανάληψη των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, του εμφυλίου στη Συρία και της πολιτικής κρίσης στην Αίγυπτο, αλλά και της σαφούς έλλειψης συναίνεσης μεταξύ των ενδιαφερόμενων χωρών.

«Τα κράτη της περιοχής απέτυχαν να συμφωνήσουν στους αποδεκτούς όρους της διάσκεψης», δήλωσε η Βικτόρια Νιούλαντ εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι υπάρχει βαθύ χάσμα στην περιοχή μεταξύ των διαφόρων προσεγγίσεων για την περιφερειακή ασφάλεια και την οργάνωση του ελέγχου των όπλων», ανέφερε η Νιούλαντ.

Στη Διάσκεψη του Ελσίνκι κυρίαρχο σημείο θα ήταν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο κατηγορείται από το Ισραήλ και τις δυτικές χώρες, ότι προσπαθεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα υπό την κάλυψη ενός πολιτικού προγράμματος, κάτι που η Τεχεράνη αρνείται κατηγορηματικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ