Τήρησαν την εκεχειρία τη νύχτα

Τήρησαν την εκεχειρία τη νύχτα

 

Οκτώ ημέρες μετά την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς και το Ισραήλ κατέληξαν χθες το βράδυ σε συμφωνία εκεχειρίας, η οποία τηρήθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας.

 

Η εκεχειρία, προϊόν εντατικών διπλωματικών προσπαθειών της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών, αναγγέλθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αμρ, με την αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον στο πλευρό του.

 

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ανακοίνωσε σήμερα στο Κάιρο τη ματαίωση της επίσκεψής του στο Ισλαμπαμπάντ, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των οκτώ αναπτυσσόμενων μουσουλμανικών χωρών (D8) για να επιβλέψει την εφαρμογή της εκεχειρίας.

 

Η ανακοίνωση χαιρετίσθηκε από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Στη Λωρίδα της Γάζας, έγινε δεκτή με πυροβολισμούς και πυροτεχνήματα και ένα ενθουσιασμένο πλήθος που κατέβηκε στους δρόμους για να γιορτάσει τη “νίκη”.

 

Στην Ιερουσαλήμ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι δέχθηκε να δώσει μία ευκαιρία στην αιγυπτιακή πρόταση αφού συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και τον ισραηλινό πρωθυπουργό και επανέλαβε τον στόχο της επίτευξης “διαρκούς” ειρήνης στη Λωρίδα της Γάζας .   

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ