Η Αίγυπτος υπόσχεται εκεχειρία

Η Αίγυπτος υπόσχεται εκεχειρία 

 

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε σήμερα ότι η «ισραηλινή επίθεση» εναντίον της Λωρίδας της Γάζας θα τερματιστεί αργότερα σήμερα, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.

«Ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι ανακοίνωσε ότι η φάρσα της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας θα τερματιστεί σήμερα», μετέδωσε το Mena, το οποίο επικαλείται δηλώσεις που έκανε Μόρσι μετά την κηδεία της αδελφής του.

«Οι προσπάθειες να υπάρξει εκεχειρία μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ θα έχουν θετικά αποτελέσματα τις επόμενες ώρες», είπε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός από την Ζαγκαζίγκ, μια πόλη βόρεια του Καΐρου στο Δέλτα του Νείλου.

Εξάλλου ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Χισάμ Καντίλ επεσήμανε μιλώντας στο Ρόιτερς ότι η εκεχειρία είναι κοντά.

Η Αίγυπτος ηγείται των διεθνών προσπαθειών να επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε την Τετάρτη μια αεροπορική επιχείρηση εναντίον ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας, με την ονομασία «Αμυντικός πυλώνας».

Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 116 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί περίπου 920, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Από την πλευρά του Ισραήλ τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ