Πεθαίνει στο κρύο η Ουκρανία

Είκοσι άνθρωποι υπέκυψαν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες από το κρύο στην Ουκρανία, ανεβάζοντας σε 63 τον αριθμό των νεκρών από το ψύχος εδώ και μια εβδομάδα, ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

“Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία του θανάτου τους είναι η υποθερμία”, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Περίπου τα δύο τρίτα των προσώπων που έχασαν τη ζωή τους από το κύμα ψύχους, ανακαλύφθηκαν μέσα στο δρόμο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την περασμένη Παρασκευή, περίπου 1.150 Ουκρανοί έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια εξαιτίας κρυοπαγημάτων και υποθερμίας και 945 εξ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευθούν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Περισσότερα από 14.000 σχολεία (σε σύνολο 20.000) έκλεισαν λόγω του ψύχους, με αποτέλεσμα περίπου 2,8 εκατομμύρια μαθητές να βρίσκονται σε υποχρεωτικές διακοπές, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Οι αρχές έχουν ήδη ανοίξει περισσότερους από 2.100 κέντρα αρωγής σ’ όλη τη χώρα, όπου μπορεί κανείς να ζεσταθεί και να φάει ζεστό φαγητό. Άλλα εκατό πρόκειται να ανοίξουν μέσα στις επόμενες ημέρες, διευκρινίστηκε από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Από την περασμένη Παρασκευή, περίπου 41.300 άνθρωποι έχουν απευθυνθεί στα κέντρα αυτά, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι θερμοκρασίες έπεσαν μέχρι και 30 βαθμούς κάτω από το μηδέν σε μεγάλο μέρος της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ