Στο Ισραήλ ο Βεστερβέλε

Στο Ισραήλ ο Βεστερβέλε

 

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβελε, θα μεταβεί σήμερα το βράδυ και αύριο στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

Ο Βέστερβελε θα έχει συνομιλίες απόψε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Άβιγκντορ Λίμπερμαν και αύριο θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη για να συναντήσει τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Γερμανός υπουργός θέλει να μπορέσει να σχηματίσει “τη δική του εικόνα” για την “εξαιρετικά τεταμένη κατάσταση” στη Μέση Ανατολή από την έναρξη την Τετάρτη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης σε απάντηση της εκτόξευσης ρουκετών από τη Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, εξήγησε ο εκπρόσωπος του Βέστερβέλε, Αντρέας Πέσκε.

“Πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για να καταλήξουμε σε μια άμβλυνση της κατάστασης αυτής και στη δημιουργία των συνθηκών για μια εκεχειρία”, συνέχισε.

Ο Βέστερβελε δεν θα έχει ωστόσο καμία επαφή με την Χαμάς, διευκρίνισε ο Πέσκε. “Ο Μαχμούντ Αμπάς είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των Παλαιστινίων και ο δικός μας συνομιλητής”, πρόσθεσε.  

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ