Οι ρουκέτες “πυροδότησαν” τη σύγκρουση

Οι ρουκέτες “πυροδότησαν” τη σύγκρουση

Η εκτόξευση ρουκετών στο Ισράηλ από Παλαιστίνιους ισλαμιστές μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας αποτέλεσε τον “παράγοντα που πυροδότησε” τη σύγκρουση, κατά την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 42 άνθρωποι από την Τετάρτη που ξεκίνησε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

“Πιστεύουμε ότι η εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα αποτέλεσε τον παράγοντα που πυροδότησε τη σύγκρουση αυτή”, δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Μπεν Ρόουντς από το προεδρικό αεροσκάφος.

“Πιστεύουμε ότι οι Ισραηλινοί έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν και ότι θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις για την τακτική που θα χρησιμοποιήσουν”, πρόσθεσε ο Ρόουντς. 

 

 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι δεσμεύτηκε σήμερα για την υποστήριξη των Παλαιστινίων για να αντιμετωπίσουν την ισραηλινή “επίθεση” και για να “σπάσουν” τον αποκλεισμό της Γάζας.

“Δεσμευόμαστε απέναντι στους Παλαιστίνιους στη Γάζα και οπουδήποτε αλλού να τους υποστηρίξουμε για να αντιμετωπίσουν αυτήν την επίθεση και να σπάσουν την πολιορκία”, σημείωσε ο Αράμπι κατά την έναρξη έκτακτης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι αραβικές χώρες πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση τους όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ.

Οι Άραβες οφείλουν “να επανεξετάσουν όλες τις αραβικές πρωτοβουλίες του παρελθόντος πάνω στην ειρηνευτική διαδικασία και να επανεξετάσουν τη θέση τους για τη διαδικασία στο σύνολό της”, σημείωσε ο Αράμπι, ο οποίος εισηγήθηκε την δημιουργία μιας υπουργικής επιτροπής για να εξετάσει το ζήτημα αυτό.

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ