Προδότης ο πρώην πρωθυπουργός

Προδότης ο πρώην πρωθυπουργός 

Ποινή κάθειρξης 15 ετών ζήτησε η εισαγγελία για τον πρώην πρωθυπουργό της Κροατίας, Ίβο Σαναντέρ, τονίζοντας ότι είναι ένοχος για εθνική προδοσία.

Ειδικότερα η εισαγγελία του Ζάγκρεμπ ζήτησε τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή, κάθειρξη 15 ετών και κατάσχεση των παράνομα αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων για τον πρώην πρωθυπουργό της Κροατίας και πρώην πρόεδρο της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) Ίβο Σαναντέρ εκτιμώντας ότι είναι ένοχος για δωροληψία από την αυστριακή τράπεζα Hypo Bank και από τον ουγγρικό πετρελαϊκό όμιλο MOL και ότι «πρόδωσε τα εθνικά συμφέροντα» τα οποία ως ανώτατος αξιωματούχος έπρεπε να προστατεύει.

«Ο Ίβο Σαναντέρ όχι μόνο δεν προστάτευσε τα εθνικά συμφέροντα της Κροατίας, αλλά τα πούλησε για 10 εκ. ευρώ» υποστήριξε η εισαγγελέας Βάνια Μάρουσιτς αναφερόμενη στο δεύτερο μέρος του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού τονίζοντας ότι ο Ίβο Σανάντερ μετά από συμφωνία να του καταβληθεί προμήθεια παραχώρησε διαχειριστικά δικαιώματα της κροατικής πετρελαϊκής εταιρίας INA στην ουγγρική MOL.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί ένας πρωθυπουργός θεωρεί ότι η Κροατία δεν έχει αρκετούς ικανούς ανθρώπους να διοικούν την INA και την παραχωρεί στους Ούγγρους» είπε η εισαγγελέας στην τελική αγόρευσή της στην πρώτη δίκη του Ίβο Σανάντερ, στο Ζάγκρεμπ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ