Ο Καβαλιέρε “απειλεί” τον Μόντι

Ο Καβαλιέρε “απειλεί” τον Μόντι

 

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι απειλεί την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι»  να οδηγήσει τη χώρα «σε πρόωρες εκλογές», γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Η κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι αντιδρά στην διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών στις περιοχές της Ρώμης, του Μιλάνου, καθώς και στην κεντρική περιφέρεια Μολίζε την 10η Φεβρουαρίου 2013, όπως έχει οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Επιδίωκε την ταυτόχρονη διεξαγωγή τους με τις βουλευτικές εκλογές την Άνοιξη και φέρεται να απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση.

«Ο Μπερλουσκόνι είναι αποφασισμένος να ρίξει την κυβέρνηση. Ο Μόντι οσφραίνεται την δυνατότητα να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο. Αναφέρεται σε ένα εναλλακτικό σχέδιο: σύμφωνα με σχολιαστές, αν ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δεν παραμείνει επικεφαλής της κυβέρνησης και μετά τις βουλευτικές εκλογές, τότε θα προταθεί ως διάδοχος του σημερινού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο–η θητεία του οποίου λήγει επίσης την άνοιξη.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα προσθέτει ότι «στο κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αυξάνονται οι δυσαρεστημένοι και δεν αποκλείεται σύντομα να δημιουργηθεί και αυτόνομη ομάδα ανεξαρτητοποιημένων βουλευτών».  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ