Βερολίνο: Συνάντηση Μέρκελ-Ερό

Βερολίνο: Συνάντηση Μέρκελ-Ερό

 

Η διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ και η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ζαν-Μαρκ Ερό.

 

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» ότι είναι προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων να επιδείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιεί ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος για ντόμινο, ενώ παράλληλα καλεί τις χώρες που πλήττονται από την κρίση να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο πεδίο των περικοπών.

 

«Εάν θέλουμε να προοδεύσουμε στην Ευρώπη, θα πρέπει να γνωρίζουμε καλύτερα τα προβλήματά μας προκειμένου να βρίσκουμε από κοινού λύσεις», προσθέτει ο Ζαν-Μαρκ Ερό.

 

Οι γερμανικοί πληθωριστικοί φόβοι από μόνοι τους δεν μπορούν να καθορίζουν την πορεία στην Ευρώπη, τονίζει ο κ. Ερό, σημειώνοντας ότι η Γερμανία δεν θα πρέπει να φοβάται μόνον τον πληθωρισμό αλλά και τον αποπληθωρισμό. Γι΄ αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ευρώπη, συμπληρώνει.

 

Ο γάλλος πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από την Αγκελα Μέρκελ, το απόγευμα, στο Βερολίνο με στρατιωτικές τιμές, ενώ μετά τις συνομιλίες θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.

 

Αργότερα το βράδυ, η γερμανίδα καγκελάριος θα υποδεχθεί στο Βερολίνο και τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε.

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ