Αεροπορική επίθεση στην Γάζα

Αεροπορική επίθεση στην Γάζα

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν χτες το βράδυ προς ξημερώματα, τρεις επιδρομές εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, δήλωσαν παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι επιδρομές είχαν στόχο μια ακατοίκητη περιοχή προς τα δυτικά της πόλης της Γάζας, όπου βρίσκεται βάση εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών του αλ-Κασάμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, και ενός τομέα στα ανατολικά της Γάζας, όπου βρίσκεται ο ακατοίκητος προσφυγικός καταυλισμός Νουσιράτ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), δήλωσε ότι τα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε αποθήκη όπλων στο κέντρο του παλαιστινιακού εδάφους, και σε δύο τοποθεσίες εκτόξευσης πυραύλων στο βόρειο τμήμα.

Οι επιδρομές ήρθαν μετά από το νέο ξέσπασμα της βίας, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, της δεύτερης σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός και ενώ οι ισραηλινοί ηγέτες επεξεργάζονται όλο και περισσότερο την ιδέα μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του παλαιστινιακού θύλακα.

Στην τελευταία έκρηξη της βίας έξι Παλαιστίνιοι, τέσσερις άμαχοι και δύο μαχητές, σκοτώθηκαν, και περίπου 35 τραυματίστηκαν. Στην ισραηλινή πλευρά οκτώ είναι οι νεκροί στρατιώτες και τέσσερις οι τραυματίες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ