Στηρίζουν την αντιπολίτευση στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν την ενωμένη συριακή αντιπολίτευση, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στη Ντόχα από όλες τις οργανώσεις των σύρων αντικαθεστωτικών που μάχονται εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

 “Στηρίζουμε τον Εθνικό Συνασπισμό που ανοίγει το δρόμο για το τέλος του αιματηρού καθεστώτος του Άσαντ και για ένα μέλλον ειρήνης, δικαιοσύνης και δημοκρατίας που αξίζει για όλο τον λαό της Συρίας”, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ.

Οι ΗΠΑ συνεχάρησαν τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία αυτή και ευχαρίστησαν το Κατάρ για τη στήριξή του.  “Θα συνεργαστούμε με τον Εθνικό Συνασπισμό για να διασφαλίσουμε ότι η ανθρωπιστική και ειρηνική βοήθειά μας θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του συριακού λαού”, πρόσθεσε ο Τόνερ.

Μετά τις διαπραγματεύσεις που άρχισαν την Πέμπτη υπό την αιγίδα του Κατάρ και του Αραβικού Συνδέσμου, οι οργανώσεις της αντιπολίτευσης στη Συρία επικύρωσαν στην Ντόχα συμφωνία για τη δημιουργία ενός Εθνικού Συνασπισμού. Η συμφωνία ικανοποιεί το αίτημα των αραβικών και δυτικών χωρών για μια ενωμένη αντιπολίτευση με ένα εκτελεστικό όργανο που θα μπορεί να συνεργάζεται με την διεθνή κοινότητα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ