Εμπλοκή στην Κύπρο με την τρόικα

Εμπλοκή στην Κύπρο με την τρόικα

Σοβαρές διαφωνίες υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο, μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας για το ποσό που θα απαιτηθεί για ανακεφαλαιοποίση των κυπριακών τραπεζών.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το θέμα να μείνει ανοικτό μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, που θα δοθεί η ενδιάμεση έκθεση από τον οίκο Pimco, στον οποίο η Κεντρική Τράπεζα ανέθεσε να κάνει διαγνωστικό έλεγχο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου.

Επίσης, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες στο θέμα της ιδιωτικοποίησης κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών (Αρχή Τηλεποικινωνιών και Αρχή Ηλεκτρισμού), της Αυτόματης Τιμαριθμικής

Αναπροσαρμογής και των κοινωνικών παροχών. Πάντως κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να τηρηθεί η εμπιστευτικότητα για τις διαπραγματεύσεις.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σήμερα στην Κεντρική Τράπεζα, παρουσία και του διοικητή της Πανίκου Δημητριάδη, αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών. Αύριο η αντιπροσωπεία της τρόικας θα αξιολογήσει την κατάσταση και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ