Ιταλία: “3 εκατ. άνεργοι το 2013”

Ιταλία: “3 εκατ. άνεργοι το 2013”

 

«Το 2013 θα αγγίξουμε τα τρία εκατομμύρια άνεργους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τοποθετεί χρονικά, στις προβλέψεις της τον αριθμό αυτό, ένα χρόνο αργότερα, στο 2014, αλλά εγώ είμαι πιο απαισιόδοξος», δήλωσε σήμερα ο Λουίτζι Αντζελέτι, γραμματέας του συνδικάτου Uil.

«Η κυβέρνηση Μόντι έκανε ένα στρατηγικό λάθος: με το μείγμα περικοπών των συντάξεων και αύξησης των φόρων μας οδήγησε σε ύφεση», πρόσθεσε ο Αντζελέτι, ο οποίος χαρακτηρίζει την όλη κατάσταση «τραγική», διότι «μέσα σε δύο χρόνια πρόκειται να χαθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με τον Ιταλό συνδικαλιστή «οι περικοπές θα έπρεπε να ήταν χειρουργικές και περιορισμένες, για να μπορέσει να ενισχυθεί η λειτουργικότητα της δημόσιας διοίκησης. Τώρα, το δημόσιο χρέος δεν πρόκειται να μειωθεί. Από την στιγμή που δεν παράγουμε πλούτο, είναι σαφές ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται».

Η εμπορική ένωση Confcommercio, παρουσιάζοντας νέα στοιχεία, ανέφερε ότι η κατανάλωση τον Σεπτέμβριο παρουσίασε κάμψη 4,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011 και του 0,8% σε σύγκριση με τον Αύγουστο φέτος.  

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ