Νέο κύμα κακοκαιρίας στις ΗΠΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας στις ΗΠΑ

 

Χιόνι και βροχή άρχισε να πέφτει χτες, στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, εξαιτίας της νέας καταιγίδας που πλήττει -για μια ακόμα φορά- τις ήδη καταρρακωμένες περιοχές της Αμερικής. Η χειμωνιάτικη καταιγίδα συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν ακόμα “στο σκοτάδι” μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Σάντυ.

Η καταιγίδα έφερε ακόμα περισσότερη απόγνωση σε χιλιάδες κατοίκους του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ, οι οποίοι είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται, όταν στις 29 Οκτωβρίου ισχυροί άνεμοι και τεράστιες πλημμύρες προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές. Εξαιτίας του τυφώνα Σάντυ, 121 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ΗΠΑ και Καναδά.

Η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος διεκόπη την χτες σε πάνω από 22.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη. Εξαιτίας της καταιγίδας σταμάτησαν προσωρινώς τα δρομολόγιο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο Λονγκ Άιλαντ, ενώ εκκενώθηκαν οι παράκτιες περιοχές του Νιου Τζέρσεϊ και της Νέας Υόρκης, οι οποίες είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές όταν ξέσπασε ο τυφώνας Σάντι.

Σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι ξεπερνούν τα 105 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ αναμένεται να χιονίσει στη Νέα Υόρκη μέσα στις επόμενες ώρες. Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, προειδοποίησε τους κατοίκους να μην αγνοήσουν τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει αυτή η νέα καταιγίδα, ενώ αστειευόμενος είπε ότι “το επόμενο που περιμένω είναι ακρίδες και λοιμός”.

Χαλάζι έπεσε, επίσης, στο Λογνκ Άιλαντ ενώ κύματα έφτασαν σε ύψος 6 μέτρων στην περιοχή Ναντάκετ της Μασαχουσέτης.

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων πολλές αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να ακυρώσουν πάνω από 1.700 πτήσεις.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ