Το χρυσό Τατζ Μαχάλ των 15 εκ. €

Το χρυσό Τατζ Μαχάλ των 15 εκ. €

 

 

 

Χτισμένο από τον αυτοκράτορα Τζαχάν στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ, που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού, το διάσημο Τατζ Μαχάλ στην Ινδία θεωρείται ως η απόλυτη δήλωση αγάπης! Περίτεχνο κτίριο, κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής τέχνης, το δημοφιλές μνημείο έγινε εμμονή για τον κοσμηματοπώλη Syed Hanif, που βάλθηκε να το δημιουργήσει σε μικρογραφία.

 

 

 

«Το είδα για πρώτη φορά από κοντά πριν από 22 χρόνια, όταν ακόμη δούλευα ως υπάλληλος σε κοσμηματοπωλείο, και εκστασιάστηκα. Είπα ότι κάποια στιγμή θα έφτιαχνα το αντίγραφό του», λέει ο Syed.

 

 

 

22 χρόνια μετά η μικρογραφία του Τατζ Μαχάλ είναι σχεδόν έτοιμη και κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 11,5 εκατομμύρια λίρες. Ινδική καλλιγραφία, λεπτομέρεια στην κατασκευή και πολλοί πολύτιμοι λίθοι, διαμάντια και ρουμπίνια, ενώ ο χρυσός και το ασήμι κυριαρχούν παντού.

 

 

 

35 εξειδικευμένοι τεχνίτες έμειναν πάνω από 18 μήνες στην Ινδία, παρατηρώντας όλες τις λεπτομέρειες του μνημείου και τραβώντας διαρκώς φωτογραφίες σε κάθε πλευρά. «Όλα έπρεπε να είναι σε απόλυτη ακρίβεια. Η λεπτομέρεια της κατασκευής ήταν πολύ σημαντική για εμένα και έτσι δεν λογάριασα το κόστος», λέει ο κοσμηματοπώλης.

 

 

 

Με την ονομασία “Taj 2012″, το εντυπωσιακό αντίγραφο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, θα τοποθετηθεί επάνω σε μια ξυλόγλυπτη βάση αξίας 11.000 λιρών, ειδική παραγγελία, και ο δημιουργός θα αναμένει τον τυχερό αγοραστή που θα θελήσει να αποκτήσει το δημοφιλές μνημείο για το… σαλόνι του!

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ