Ζευγάρι μετράει 87 χρόνια γάμου

Ζευγάρι μετράει 87 χρόνια γάμου

Είναι το μοναδικό ζευγάρι αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο όπου ο γάμος του κρατάει 87 ολόκληρα χρόνια, και είναι, μάλιστα πολύ ευτυχισμένοι.

Ο 107χρονος Karam και η 100χρονη Karim έχουν 8 παιδιά και 28 εγγόνια, ενώ ζουν όλοι μαζί ευτυχισμένοι στην Ινδία. Σε μια εποχή που λίγοι γάμοι αντέχουν στο χρόνο το ευτυχισμένο ζευγάρι μπορεί να γιορτάζει με υπερηφάνεια τη μακροζωία του γάμου του, κερδίζοντας, μάλιστα επάξια μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Όσο για το μυστικό τους; «Μοιραζόμαστε τα μυστικά μας, περνάμε πολύ χρόνο μαζί και γελάμε όσο περισσότερο μπορούμε. Αν και πάντα υπάρχουν δυσκολίες, η κατανόηση είναι πολύ σημαντικό πράγμα στη σχέση μας. Μου αρκεί το χαμόγελό της», λέει ο Karam και εκείνη αμέσως συμπληρώνει: «Το γέλιο του είναι ό,τι πρέπει για να μου φτιάξει τη διάθεση!»

 

 

Η οικογένεια φροντίζει να περνά πολλές ώρες μαζί και προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρεί τη «φλόγα» άσβεστη, όχι μόνο όσον αφορά στο μακροχρόνιο γάμο τους αλλά και σε όσα τους ενώνουν για να μπορούν να είναι σήμερα μαζί τόσα πολλά χρόνια. «Θέλω να της δίνω αξία, να την παινεύω και να καταλαβαίνει ότι είναι πολύ σημαντική για μένα. Δεν ξέρω πόσο θα ζήσουμε ακόμη αλλά αν μπορούσα θα ήθελα να είμαι μαζί της άλλα τόσα χρόνια», λέει ο Karam και εκείνη απαντά ξανά: «Κάθε μέρα λέμε και κάνουμε πράγματα σαν να είναι η τελευταία φορά. Πρέπει να λέμε «σ’ αγαπώ» στους ανθρώπους που νοιαζόμαστε γιατί μπορεί την επόμενη μέρα να είναι πολύ αργά!»

 

 

ΠΗΓΗ:perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ