Δεν “χτύπησε” Έλληνες η Σάντυ

Δεν “χτύπησε” Έλληνες η Σάντυ

 

 

Κανένας ομογενής δεν βρίσκεται ανάμεσα στα 38 θύματα των βορειοανατολικών πολιτειών (17 στη Νέα Υόρκη), που χτυπήθηκαν από τον τυφώνα Σάντυ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

 

 

Χιλιάδες ομογενείς, όμως, ανάμεσα στα εκατομμύρια των πολιτών, μετρούν τις υλικές ζημιές που υπέστησαν σε σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα από πλημμύρες, πανίσχυρους ανέμους, πτώσεις δέντρων και διακοπές ηλεκτρισμού.

Για αρκετές ώρες, πολλά άτομα ελληνικής καταγωγής δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης, ορισμένοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες και τα διαμερίσματά τους, αναζητώντας ασφαλέστερους χώρους.

“Είμαστε καλά, αυτό έχει σημασία. Οι ζημιές διορθώνονται”, δήλωσε ο Κώστας Αργυρού, κάτοικος στο Γουάιτστοουν, της Νέας Υόρκης, που βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Η Ελένη Καρυπίδη, η οποία ζει σε πολυκατοικία στο Νότιο Μανχάταν, συγκαταλέγεται στις 400 και πλέον χιλιάδες των Νεοϋορκέζων που μετακινήθηκαν λόγω πλημμυρών. “Η ταλαιπωρία είναι ασήμαντη μπροστά στο γεγονός ότι δεν κινδύνεψε η ζωή μας”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι “είναι τραγικό για εκείνους τους ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά, που σκοτώθηκαν από την πτώση ενός δέντρου”.

Σε γειτονιές όπου ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων στη Νέα Υόρκη, όπως στην Αστόρια, το Φλάσινγκ και το Μπρούκλιν, εκτός από διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων, δεν υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, όπως σε παράκτιες περιοχές.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε και για μεγάλες καταστροφές σε ελληνικές εκκλησίες, σχολεία και κοινοτικά κέντρα της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης, αλλά εκτιμάται ότι στο Νιου Τζέρσεϊ οι ζημιές θα είναι πολύ μεγαλύτερες για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ